Menu
Hongkong / Kiina

Hongkong: Temple Street Night Market

Öisten katukeittiöiden hajut ja tuoksut sekä innokkaat turistit tinkimässä puoli-ilmaisista tuotteista lähes hinnattomia -tätä on Hong Kongin Temple Street Market. Hong Kongin Ladies Market saattaa olla usein vähän enemmän se shoppailua rakastavan naismatkustajan paratiisi, mutta jos kaipaat joukkoon ripauksen kulttuuria -suuntaa Temple Streetille Yau Ma Tein ja Jordain alueelle Kowloonissa.

Hintatasoltaan Temple Streetin markkinat ovat edulliset, kunhan hinnasta kuitenkin muistaa hieman myös tinkiä. Temple Streetin markkinakojut on pullollaan krääsää, mutta sieltä voi aivan ehdottomasti tehdä löytöjä. Omilta kierroksiltani on tarttunut mukaan ainakin suosikkikaulahuivini, pari laukkua ja jääkaappimagneetteja sekä puoliksi toimimaton Rilakkuma-muistitikku. Temple Streetin markkinat ovat alkuperäisesti suunnattu lähinnä miehille ja jotenkin tällä kadulla on huomattavasti enemmän äijä-meininki kuin muualla. Tuotteita löytyy kuitenkin nykyään jokaisen turistin makuun, mutta elektroniikkatuotteita ostaessa kannattaa miettiä kaksi kertaa.

img_1915Screen Shot 2015-01-30 at 23.33.24

Temple Streetin markkinat starttaavat päivittäin jo kahden maissa, mutta oikea tunnelma paikan päällä on vasta iltahämärässä kun paikalliset kerääntyvät kojuille syömään markkinoiden herkullisiin katukeittiöihin, joita ei muuten missään nimessä kannata jättää välistä. Meren herkut ovat oma suosikkini tässä osassa kaupunkia, erityisesti hot pottina! Paikalle pääset helpoiten metroilemalla Yau Ma Teihin (tai vaihtoehtoisesti Jordaniin).

 • MTR Yau Ma Tei Station, Exit C, turn onto Temple Street at Man Ming Lane.
 • MTR Jordan Station, Exit A. Turn right onto Jordan Road and then take another right onto Temple Street.
About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

4 Comments

 • Heidi
  heinäkuu 24, 2013 at 8:57 am

  Uuh, voin kyllä kuvitella miten hyvää katuruokaa tuolta saa! Iltamarkkinoilla on lisäksi niin ihana tunnelma, että sellaista ei koe ehkä missään muualla. Ja krääsää tarttuu aina mukaan tietenkin 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   heinäkuu 24, 2013 at 12:46 pm

   No jep, se tunnelma on kyllä melkein riittävä syy jo saapua paikallekin 🙂 RUoka tuolla oli mitä maittavinta, osa myös vähän turhan hämmentävää ;D

   Reply
 • ella b
  elokuu 10, 2013 at 5:17 pm

  Hauska etta luin tasta silla mietin just etta voisin ensi maanantaina suunnata tuonne markkinoille ostamaan jotain kraasaa ennen Suomeen menoa. Paivan voisi viettaa uima-altaalla ja sit illaksi suunnata tuonne. Siella olen myos syonyt kaarmetta!

  Reply
  • Veera Bianca
   elokuu 10, 2013 at 6:04 pm

   Aivan loistava plääni -voi kumpa voisin toteuttaa samanlaisen Sunnuntain, mutta juoksenkin töissä -nearly as much fun. Käärmeen syöminen oli varmasti melko eksoottinen elämys!

   Reply

Leave a Reply