Menu
Vaihto-opiskelu Hongkongissa

HONG KONG CALLING!!!!!

Tänään on elämäni yksi parhaista päivistä ja en voi vieläkään uskoa, ettei tämä kaikki ole vain hyvää unta! Meillä oli HAAGA-HELIAssa haut kaukovaihtoon ja itselläni Hong Kong Polytechnic University on ollut ykkönen jo ennen koko koulun alkamista Porvoossa. Kuitenkin jo silloin epäilin, että mahkut päästä sinne on huonot. Mulle kerrottiin, että jos puhuu kiinaa niin pääsee helposti ja jos on vitosen keskiarvo niin sekin auttaa. No just. Ajattelin mun olevan täysin hopeless case.

Jotenkin kuitenkin toi koulu alkoi sujumaan 4 ja 5 arvosanoilla, koska tajusin olevani juuri sillä alalla missä mun kuuluukiin. Kiinaa en osaa puhua, mutta opiskelu sentään tapahtuu englanniksi ja tärkeintä haussa oli panostaa motivaatiokirjeeseen. Tässä kerroin sitten armottomasta mielenkiinnostani koko Aasiaa kohtaan ja miten paljon Hong Kong minua kiehtoo. Tämähän ei yksin ole kovin pätevä massasta poikkeava peruste, joten varmasti ison osan tätä onnea toi se, että olen lentokentällä töissä aasialaisten asiakkaiden kanssa ja että suunnittelen Balance Travelsille matkoja Aasiaan. Mut ihmiset uskokaa niihin unelmiinne, life is what you make it.

 

Mä lähen siis loppuvuodesta lentäen kohti Australiaa ja menen moikkaamana rakasta perhettäni siellä. Aikaa täällä vietän kuukauden tai kaksi. Uudenvuoden jälkeen hyppään taas koneeseen kohti Hong Kongia, jonne jään sitten puoleksi vuodeksi asumaan. Voi tätä riemua! Itkin onnesta kun aamulla vihdoin sain sähköpostin: ”Teidät on valittu opiskelijaviaihtoon Hong Kong Polytechnic Universityyn.” NO FUCKING WAY, ME!!!!  Mä vaan itkin onnesta ja Mirppu vaan painotti miten oli asiasta jo ihan varma! Hah, itse en uskaltanut olla:)

Kävin tietenkin heti aamulla ennen kentälle menoa hakemassa Kampista Lonely Planetin China-kirjan, jota sitten luin töissä aina lentojen välillä. Tarkoitus oli ostaa pelkkä Hong Kong, mutta se oli loppu ja minä haluan joka tapauksessa visiteerata tuon vaihtovuoteni aikana Pekingissä, Shangaissa ja ehkä jopa Vietnamissa ja Japanissa. Ehkä myös Taiwanissa. Ehkä budjetti tulee vastaan jossain kohtaa.

Itse olen Honkkarissa tosiaan käynyt kääntymässä useammankin kerran, mutta pisimmällä aikaa viettänyt siellä vain kaksi päivää (sekin vain supertaifuunin aiheuttama pakkotilanne), joten kaupunki on vielä täysin näkemättä. Vinkkejä saa heittää kommenttiboksiin!

GOD DAMN I’M HAPPY!!!!!!!!! :))))

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

11 Comments

 • Maijuska
  helmikuu 18, 2012 at 12:09 am

  Ah ihana Hong Kong!
  Vietin siellä syksyn 2010 vaihdossa CUHK:ssa, ja takaan että tulet viihtymään! Kannattaa lisätä listalle ainakin Filippiinit, Malesia, Indonesia ja Thaimaa, niihin on edullisinta lentää Honkkareista. Itseltä jäi Filippiinit välistä, ja harmittaa niin vietävästi. Hong Kongissa puhutaan kantoninkiinaa, jonka on mielestäni paljon vaikeampaa kuin mandariinikiina, sillä toonit on siinä todella haastavia. Onneksi englannilla pärjää oikeastaan joka paikassa. PolyU sijaitsee muistaakseni Hung Homin liepeillä, joten voisin kuvitella että meno siellä on hektisempää kuin meidän kampuksella. Wanchaissa ja Lan Kwai Fongilla oli joka viikko Ladies Night, erittäin mukavaa mutta myös petollista suomalaiselle opiskelijalle:)

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 18, 2012 at 9:54 am

   Oi ihanaa kuulla! Ja voi ei , listani jatkuu..tähän tarvitaan joku miljoonasäästöt et pääsen kaikkialle mihin haluan 😀 ..Mut noi oli erittäin hyvät lisät tähän listaani, thanks! 🙂 …Mietinkin tuossa, että jos oppii vähän kantonia niin ymmärtääkö sitä mandariinia? Näin joku väitti mulle ainakin. Olisi niin ihana oppia vähän kummallisia kieliä matkan varrella….Ja Ladies Night on ilmeisesti pakko kokea kun sitä niin kehutaan 😀 Oi tahdon jo lähteä..

   Reply
 • noona
  helmikuu 18, 2012 at 3:52 am

  Oih, onnea hurjasti! Vaihto on aina mieleton kokemus, ja Hong Kong ilmeisesti vertaansa vailla, yksi parhaimmista kavereista vietti siella just 6 kk ja nautti opiskelun lisaksi elamasta ja noista Ladies Nighteista 🙂 Kiinasta en ole nahnyt kuin Pekingin ennen omaa aussie-seikkailuani, joka oli aikamoinen kokemus ja suosittelen lampimasti, vinkkeja saa halutessaan 🙂
  Pysytteletko itarannikolla aussiretkesi ajan vai tuutko tanne lanteen myos?

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 18, 2012 at 9:52 am

   Oi kiitos kiitos 🙂 …Ihanaa miten kaikki kehuu Honkkaria, itse vain kentällä vaihtaneena ja kerran yöpyneenä jotenkin onnistuin rakastumaan tähän kaupunkiin vaikken ole sitä vielä edes nähnyt <3 ..Pekingiin olen ehottomasti menossa, sinne olen halunnut jo pidempää matkata, ainakin noin shoppailumielessä!

   …Aussiretkeni menee tällä kertaa kyllä tuolla itärannikolla pelkästään most likely, vaikka olen kauan jo halunnut visiteerata toisellakin puolella!

   Reply
 • nomad
  helmikuu 18, 2012 at 6:03 am

  Onneksi olkoon! Tosin suosittelisin käymään Kiinassa muuallakin kun Pekingissä ja Shanghaissa (jotka eivät mielestäni edusta Kiinaa parhaimmillaan, varsinkaan Shanghai). Varsinkin budjetin kannalta parempiakin vaihtoehtoja löytyy.

  Reply
  • Tuikku
   helmikuu 18, 2012 at 9:24 am

   Hei ja onnea Hong Kongiin! Hong Kong on ihan mahtava paikka (muutaman kerran siellä käynyt) Suosittelisin matkaamaan junalla Guangzhouhun (Kanton), Honkkareista vain pari tuntia tai Shenzeniin myös parin tunnin matka. Huom! viisumi piti ainakin viime kesänä maksaa yuaneilla, kortit ja HK.n dollarit ei käyneet. Macaussa kannattaa myös ehdottomasti käydä, sinne menee sellaisia pika-aluksia…vähän niin, kuin menisi Helsingistä Tallinnaan 😉
   Jos haluat rantalomalle , niin suosittelen lentämään Hainanin saarelle, Etelä-Kiinan merelle, aivan ihana paikka!!!!

   Reply
   • Veera Bianca
    helmikuu 18, 2012 at 9:45 am

    Oi kiitos vinkeistä, ne on erittäin arvokkaita! 🙂 …Macau olikin mun kakkosvaihtoehto vaihtohakemuksissa, mutta ihanaa kun sain ykköseni <3 Ja kieltämättä rantaelämä on myös mun makuun, joten saatanpa hyinkin lentää!

    Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 18, 2012 at 9:47 am

   Joo, uskon et löytyy paljon ihmeellisiä paikkoja muualtakin kuin vain nämä turisteille tutut 🙂 ..Pitää koluta tota Kiina lonely planetia ja googlettaa teidän ihania vinkkejä 🙂

   Reply
   • nomad
    helmikuu 19, 2012 at 7:33 am

    Jos aikaa on, suosittelen lämpimästi Yunnania. Yli 20 eri vähemmistöä ja maisemaa löytyy lumivuorista viidakoihin eli melkein kaikkea rantsuja lukuunottamatta.

    Reply
    • Veera Bianca
     helmikuu 19, 2012 at 10:16 am

     Kiitos, kirjoitan ylös paikan ja googlettelen 🙂

     Reply
 • Maijuska
  helmikuu 18, 2012 at 4:02 pm

  Mandariini- ja kantoninkiina muistuttaa kyllä toisiaan, esim. hei on mandariiniksi ni hao ja kantoniksi neih hou. Oon opiskellut joskus mandariinia manner-Kiinassa, ja sillä pohjalla suoritin 12 oparia kantoninkiinaa Hongkongissa ilman sen suurempaa panostusta. Kantonin oppiminen jäi kuitenkin aika vähälle koska sitä tuli treenattua oikeastaan vain lähiöissä (suosittelen Tai Pon markkinoita) ja taksikuskien kanssa.
  Jos oot Hongkongissa yli 6 kk, voit hakea Kiinan puolelle multiple entry-viisumin. Itse olin vain 4kk, ja jouduin hakemaan double entryn varmaan 6 kertaa:/

  Reply

Leave a Reply