Helsinki Suomi

Se hiljainen hetki ennen seikkailua

*Yhteistyössä Original Sokos Hotel Presidentti

14813727_1336548786363941_1636942733_n

Tiedättekö sen hassun hetken kun olet odottanut jotain jo vuosia ja sitten onkin se päivä jolloin se toteutuu? Heräsin sunnuntaina Original Sokos Hotel Presidentin Hiljaisuus -teemaisesta huoneesta, valmiina seikkailulle kohti Chiang Maita. Seikkailulle josta olinkin ehtinyt haaveilla jo useamman vuoden.

Kuulin ensimmäisen kerran Chiang Maista jossakin matkablogikonferenssissa muutama vuosi sitten. Olin blogannut jo useamman vuoden, mutta tuntui kuin elämä junnaisi bloggaamisen suhteen jotenkin paikoillaan. Tapaamani ihmiset kertoivat miten he matkustavat työkseen ympäri maailmaa ja viettävät talvet palmun alla. Kuuntelin heidän tarinoitaan kateellisina ja vaikka minulla oli hyvä työpaikka, en voinut kuin olla salaa vähän (tai vähän enemmänkin) kateellinen.

Chiang Mai nousi monesti esille näissä käymissäni keskusteluissa moisten maailmanmatkaajien kanssa. Kaupunki Pohjois-Thaimaassa, tunnin lennon päässä Bangkokista. Nyt en olekaan saanut Chiang Maita pois ajatuksistani muutamaan vuoteen – se jäi jotenkin sellaiseksi ultimate goal -tyyppiseksi ajatukseksi. Jos jonain päivänä voin ottaa omankin työpaikkani mukaan noin kauas Thaimaahan, olen saavuttanut sen mistä haaveilen. 

Ja kas  tässä sitä nyt ollaan. Valmiina muuttamaan loppuvuodeksi Chiang Maihin. Herkullisen vegeaamiaiseni äärellä hotellin pehmeiden lakanoiden seassa.

IMG_2598.jpg

Kuten olenkin jo aiemmin maininnut, heittäydyin täysipäiväiseksi yrittäjäksi tämän vuoden keväällä ja matka on ollut vähintäänkin vauhdikas. Olen ylpeä itsestäni, koska en olisi koskaan osannut edes arvata miten kauas siipeni kantaisi. Nyt työpäiväni kuluu tämän matkablogin lisäksi matkailualan PR- ja sometehtävissä. Työpäivistäni kirjoitinkin aiemmin täällä.

Elämä maistuu melko hyvältä kun saa tehdä työkseen juuri sitä mistä nauttii kaikista eniten. Yrittäjyys on aina epävarmaa, joten vuoteen on liittynyt myös paljon kovaa stressiä. Nyt vihdoin, tässä juuri ennen matkaa, tuntuu siltä kun uskaltaisin taas hengittää. Uskon vihdoin itseeni ja siihen, että tämä on nyt ihan oikeasti minun työ. Toimin täysipäiväisenä yrittäjänä vielä koko ensi vuodenkin – ja ehkä loppuelämäni.

Hiljaisuus tänä aamuna tekee hyvää. Ivana Helsingin suunnittelema huone on ihanan raukea ja sen rauhallisessa värimaailmassa on helppo rentoutua. Kiireen keskellä sitä unohtaa välillä itsensä ja omat ajatukset. Nyt voin hetkeksi pysähtyä ennen edessä olevaa kolmea lentoa kohti Chiang Maita.

Itsensä unohtamisesta puheen ollen, en ole täällä Chiang Maissa ainoastaan miettimässä yrittäjän elämää – vaan myös itseäni. Työkiireiden lisäksi tähän vuoteen on mahtunut ainakin sekava ihmissuhde, joka onnistui sotkemaan pääni enemmän mitä olisin osannut odottaa. Yrittäjyyteen keskittyessä en ole myöskään keskittynyt minkäänlaiseen urheiluun tai muuten tarpeeksi omaan terveyteen, joten Chiang Maissa haluan myös aikaa ainakin uimiselle ja joogailulle. Tarvitsen aikaa itselleni – tarvitsen terveellisiä elämäntapoja kaikkien skumpantäyteisten gaalailtojen ja muiden kissanristijäisten tasapainoksi. Tarvitsen vihreitä smoothieita ja joogaa. Tasapainoa. Juuri sitä kaikkea on Chiang Mai.

IMG_6802.jpgIMG_6806.jpg

Lue lisää Original Sokos Hotel Presidentin uusista Ivana Helsingin suunnittelemista huoneista täältä.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Ansku
  lokakuu 26, 2016 at 5:52 am

  Tällä postauksella olikin hyvä aloittaa aamu. Musta tuntuu, että mun blogi junnaa paikallaan, ja koko mun elämä ja uranvahtoprojekti. Tämä postaus oli voimaannuttava. Ehkä mäkin tästä nousen 🙂

  Ihanaa viikon jatkoa!

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 9, 2016 at 8:44 am

   Ihana kuulla! :)Me ollaan kaikki välillä junnaamassa paikallaan töiden tai blogin tai minkä vaan suhteen, mutta se voi olla lopulta voimaannuttavaa ja se voi olla aika, jonka aikana saat jonkun loistoidean jolla jatkat eteenpäin 🙂

 • Reply
  Jerry / Pako Arjesta
  lokakuu 26, 2016 at 6:48 am

  Mahtavaa, Veera :)! Oot suunnannäyttäjä meille kaikille samankaltaista työtä tavoitteleville :D! Aasia tekee sulle varmasti ihmeitä. Nähdään sitten tammikuussa, kun molemmat meistä on parempia versioita itsestämme 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 9, 2016 at 8:45 am

   Voi ihana kuulla, kiitos Jerry! 🙂 Nähdään tammikuussa 🙂

 • Reply
  Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar
  lokakuu 26, 2016 at 9:42 am

  Eikös Ubud olisi se vielä oikeampi Eat, Pray ja Love -paikka? 😉 Ehkä ensi kerralla jatkat yhden unelmasi täyttymisen jälkeen Balille jatkamaan tasapainon etsintää ja hyvän olon lähteillä olemista. Nauti olostasi siellä!

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 9, 2016 at 8:45 am

   Olisihan se! Se oli kyllä ehdottomasti myös toisena vaihtoehtona, mutta ajattelin nomadeilla siellä ensi vuonna jonkin aikaa 🙂

 • Reply
  salaine
  lokakuu 26, 2016 at 5:12 pm

  Hienoa! Elämässä on uskallettava tehdä joskus mullistaviakin päätöksiä. Onnea matkaan!

 • Leave a Reply