Helsinki Suomi

Helsingin terveellisin aamiainen: Healthinki

Helsinki tuntuu olevan monesti Tukholmaa kolme vuotta jäljessä, etenkin kahvilakulttuurin kehittymisessä. Muutaman vuoden smoothiebowlhuuman jälkeen, löytää aidosti terveellinen kahvilatarjonta vihdoin myös tänne Suomen puolelle maailmaa. Olen tavattoman kyllästynyt täytettyihin kanapatonkeihin ja jugurttipohjaisiin marjasmoothieihin, joten hypin riemusta kuultuani uudesta Healthingistä.

healthinki

Healthinki on Tehtaankadulle hetki sitten avattu terveellinen kahvila, joka tarjoilee aamiaista, lounasta ja kahvia. Aamaisvalikoimaan kuuluu ainakin Anni Kravin herkullinen smoothiebowl, smoothieita ja avokadoleipää. Juomapuolella on tarjolla omaa suosikkiani, eli kombuchaa, mutta myös tämän hetken trendikkäimpiä kahvijuomia, kuten bulletproof ja kurkumalatte. Oletteko te muuten ehtineet jo maistamaan jompaa kumpaa trendikahvia? Bulletproof maistuu välillä aamuisin itselleni, mutta kurkumalattea haluan päästä pian maistamaan.

Instagramista selviää, että Healthingin on perustanut Holistic Health Coachingia opiskellut Johanna, joka on asunut viime vuodet Barcelonassa ja New Yorkissa. Nyt Johanna on palannut takaisin Suomeen ja perustanut meille kaupungin herkullisimman ja terveellisimmän kahvilan.

healthinki smoothiebowlIMG_4013.jpg

Tällaisia paikkoja kaipaan Helsinkiin ehdottomasti lisää! Healthingistä tulee varmasti itselleni vähintään viikottainen aamiaispaikka, aina kun satun olemaan Suomessa. Toki helsinkiläiseen tapaan Healthingin hinnat voi hieman tuntua lompakossa, itse onnistuin tuhlaamaan aamiaiseen jopa 20 euroa. Olen kuitenkin aina valmis maksamaan hieman enemmän siitä, että saan varmasti kehoani ravitsevaa terveellistä ruokaa – sehän on kuin laittaisi rahaa pankkiin! 

Itse ruokavalioasioiden kanssa kamppailleena, Holistic Health on mielenkiintoinen aihe ja olen erilaisten ruokakokeilujen jälken oppinut oikeanlaisen puhtaan ravinnon tärkeyden. Kirjoitinkin hiljaittain blogiini mitä tapahtui kun kokeilin uudelleen lihan syömistä puoli vuotta. Huomaan, että itselleni sopii parhaiten niin terveydellisistä kuin eettisistä syistä lähes kokonaan vegaaninen ruokavalio, muutamalla satunnaisella kalalla tai kananmunalla. Vähän tuhan usein tulee myös herkuteltua kreikkalaisella jogurtilla, mutta kaikkea kohtuudella. 

IMG_4012.jpg

Healthinki on avoinna arkisin 7.30-16, joten siellä piipahtaminen voi olla haasteellista tavalliselle toimistotyöläiselle, mutta kannattaa ainakin käydä nappaamassa lounasta mukaan!

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Hanna K
  elokuu 11, 2016 at 8:30 am

  Voi, tää on niin ihanan näköinen paikka! Bongasin Helathinkin Instasta jonkin aikaa sitten, mutta vielä en ole ehtinyt testaamaan… Ehkä tänään tai huomenna – voisihan tollaisen bowlin syödä lounaaksikin <3

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 4, 2016 at 10:51 am

   Joo itsekin bongasin mestan Instasta ensin! Voi että pitää mennä taas Healthinkiin kun tulen Suomeen!

 • Reply
  IKILOMALLA // Titta
  elokuu 15, 2016 at 11:56 am

  Tämäpä kiva uusi yllätys Helsingin kahvilatarjonnassa. Kiitos kivasta vinkistä! Toivottavasti tämä on edelleen voimissaan sitten jos ja kun palaamme maailman matkalta Suomeen. Varmasti menee testiin! 😊 Nuo avokaadoleivät näyttävät NIIN hyviltä!

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 4, 2016 at 11:00 am

   Tämä oli todella kiva yllätys! Suosittelen ehdottomasti käymään 🙂 Olen itse käynyt jo muutamaan otteeseen!

 • Reply
  Mirka/ Reason for Season
  elokuu 16, 2016 at 11:53 am

  Miksi en vieläkään ole käynyt tuolla. #koskamennään

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 4, 2016 at 11:00 am

   Nom nom nom, mennäänkö taas kun tuun Suomeen?

 • Reply
  Laura / Laura's Itinerary
  elokuu 16, 2016 at 1:31 pm

  Nam, todella herkullisen näköistä! Nyt tuli nälkä 😀 Ja parempi että Suomeen tulee tämäntyylistä tarjontaa myöhään kuin ei milloinkaan! Kunhan Suomeen seuraavan kerran tulen, niin tuo on kyllä ehdottomasti testattava! Kiitos siis vinkistä, Veera! 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 4, 2016 at 11:00 am

   No sanoppa! Suosittelen ehdottomasti testaamaan 🙂

 • Reply
  Liza in London
  elokuu 20, 2016 at 7:24 pm

  Auts, 20 euroa aamupalaan.. mutta ruoat näyttää kyllä hyviltä, ja kuten itsekin sanot, terveellisestä safkasta on kivempi maksaa vähän enemmänkin 🙂 Mun pitäisi syödä useammin aamiaista ulkona, olen vain sen verran aamutorkku, että preferoin etenkin Suomessa käydessäni kahden tunnin aikaeron vuoksi lounaita ja iltapaloja! 😛

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 4, 2016 at 11:01 am

   Heh, joo, mutta mä halusinkin testata about kaikkea 😀 Mutta joo, itsekin maksan mielummin vähän enemmän jotta saan oikeasti ravintorikkaita ruoka-aineita lautaselleni 🙂

 • Reply
  Heidi
  elokuu 30, 2016 at 9:13 pm

  Kiitos vinkistä, täytyykin mennä testaamaan pian! Näyttää niiin herkulliselta, kaikki 🙂 Minä myös maksan ihan mielellään 20 euroa aamiaisesta, jos se on tehty laadukkaista aineksista maistuvaksi. Täytyykin heti tutustua paikkaan virtuaalisesti paremmin..

  • Reply
   Veera Bianca
   syyskuu 4, 2016 at 11:02 am

   Suosittelen lämpimästi! Avokadoleivät vei kielen mennessään <3

  Leave a Reply