Malta

Päiväretki Maltan Gozolle

gozo ferry outside deckIMG_2938.jpg

Päätettiin yhtenä päivänä Maltalla tehdä pieni päiväretki läheiselle Gozon saarelle. Maltan pääsaarelta, Cirkewwan lauttaterminaalista, pääsee Gozon saarelle lautalla 25 minuutissa ja hintaa edestakaiselle matkalle tuli vähän alle 5 euroa. Lauttoja kulkee koko päivän puolen tunnin välein. Lippu lautalle ostetaan Gozon satamasta vasta palaessa takaisin pääsaarelle. Lauttamatka oli tuulisena päivänä melko heittoisa, joten jos kärsit merellä pahoinvoinnista, kannattaa siihen varustautua etukäteen!

gozo azore windowazure window gozoazure window

Gozolla on paljonkin nähtävää, mutta tämä viikko ei ollut omistettu kaiken näkemiseen, vaan elämästä nauttimiseen ja kokemiseen. Turistit yleensä kiertelevät Gozoa turistibussin kyydissä, mutta meitä kiinnosti enemmän tuo paikallisliikenne. Hypättiin bussiin 301 ja vaihdettiin puolivälissä bussiin 311 päästäksemme kuuluisalla Azure Windowlle (sininen ikkuna kotimaaksi). Sinisellä ikkunalla myös selittyi kaikki viimeaikoina otsikoidut selfiekuolemat, kun puolet turisteista roikkuivat märkien kallioiden reunoilla selfiekeppeineen hirveässä myrskytuulessa.

Nautimme Sinisellä ikkunalla myös viikon herkullisimman lounaan. Vieressä ollut ravintola tarjoili herkullista paikallista mustekalaa ja roseviiniä. Ravintola ei ollut edes turistihinnoiteltu sen kummemmin, joten suosittelen kyllä pysähtymään herkulliselle aterialle.

lunch at azure windowgozo malta day trip

4

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply