Menu
Australia / Goulburn

I still call Goulburn home

I’ve been to cities that never close down, From New York to Rio and old London town. But no matter how far or how wide I roam, I still call Australia home.

Kaivan kaapistani mustan Samsoniten matkalaukun ja heitän sen huoneeni lattialle. Etsin vaatekaapista varvassandaalit ja ratsastushattuni. Käperryn matkalaukun vierelle istumaan ja tunnen kyynelten kiipeävän poskipäilleni. Pian on edessä elämäni yksi parhaista päivistä. Enää neljä päivää ja istun lentokoneessa matkalla sinne, mistä tämä kaikki vuosia sitten alkoi. Neljän päivän päästä olen matkalla takaisin Australiaan.

Yhdeksän vuotta sitten olin elämästä tylsiintynyt teinityttö, joka kaipasi seikkailua. Seikkailun kaipuu vei minut maailman toiselle puolelle vaihto-opiskelemaan Australian maaseudulle, pienen pienelle maatilalle kaukana täältä. Tällä matkalla aloitin ensimmäisen matkablogini, jossa kerroin perheelleni ja ystävilleni elämäni suurimmasta seikkailusta. Nyt vuosia myöhemmin matkablogini on tuonut minulle lähes kaiken, mitä elämässäni on. Matkablogi on tuonut minulle ystäviä, intohimon, taidon, kokemuksia, seikkailuja ja uran. Se on tuonut minulle uskon itseeni ja siihen mitä teen. Ennen kaikkea se on kuitenkin tarjonnut minulle mahdollisuuden inspiroida ihmisiä ympärilläni.

PA102047

PA102083

Sydämeni on hajonnut pienen pieniin palasiin joka kerta seistessäni Sydneyn kansainvälisellä lentokentällä. En ole koskaan ollut valmis lähtemään ja jättämään kotiani kaukana täältä. Viimeksi jätin Australian taakseni 2010 kesällä ja nyt viiden vuoden jälkeen, astun perjantaina lentokoneeseen, matkalle niin kauas kuin täältä pääsee.

Sunnuntaina istun Sydneyn oopperatalon edustalla picnicillä rakkaiden ystävieni kanssa skumppalasin äärellä. Illalla junani jyskyttää kengurujen kanssa kilpaa halki rannikon, kohti Goulburnia. Kohti kotia. Maanantaina kuulen hevoseni hörnähtävän iloisesti laitumella ja lähden vaeltamaan eukalyptusmetsiin, juuri niin kuin aina ennenkin.

PA162286

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

22 Comments

 • Noonis
  helmikuu 1, 2015 at 1:42 pm

  Ihanaa, ihanaa, ihanaa matkaa ja tervetuloa takaisin Aussilaan 🙂 Juuri tätä koti kaukana kotoa-fiilistä voi vaihtarivuosi parhaimmillaan tarjota, terveisin nimim. Jenkkilän keskilännen pikkukylään kaipaava…

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 1, 2015 at 5:42 pm

   Oi kiitos kiitos kiitos <3 Vähän ehkä oon innoissani! 😀

   Reply
 • ulla50
  helmikuu 1, 2015 at 2:50 pm

  Voi ihana Veera! Oon niin iloinen, että pääset kotiin. Tiedän sen tunteen, kun sydän on jäänyt palasina kauas. Ihania kuvia! Pakahduttava postaus. Ihanaa reissua!

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 1, 2015 at 5:42 pm

   Voi ihana Ulla! Kiitos! Pian mennään, kääk!

   Reply
 • terhi
  helmikuu 1, 2015 at 3:43 pm

  Ihana kirjoitus, vähän ehkä muakin itketti. Hyvää ja turvallista matkaa!

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 1, 2015 at 5:41 pm

   Kiitos! 🙂 Itketään yhdessä, heh!

   Reply
 • Eevi
  helmikuu 1, 2015 at 5:54 pm

  Aah ehkä ihan vähän pakahdun kateudesta! Australia on minunkin kaukana kotoa -maani. Sydän jäi sinne, myöskin pieniin maalaiskyliin, vuonna 2002 ja nyt on jo kohta häpeälliset 10 vuotta kulunut edellisestä kerrasta Sydneyn lentokentällä. Niinpä toivotan erityisen ihanaa matkaa! Ja sitä se varmasti onkin.

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 1, 2015 at 6:17 pm

   Oi kiitos Eevi <3 Se maa on hassu kun se niin sydämen vie mennessään! Päivityksiä reissun päältä varmastikin luvassa! 🙂

   Reply
 • Annika - Tarinoita Maailmalta
  helmikuu 1, 2015 at 6:54 pm

  Ihanaa matkaa! Just tähän aikaan vuodesta olis niin parasta lähteä Australiaan. Nooh, ehkä ens vuonna, tänä vuonna tyydyn fiilisteleen sun reissua 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 2, 2015 at 10:18 am

   Oi kiitos! 🙂 Loskan keskellä aamulla hyppiessä tänään oli lähes hauskaa kun tietää että sunnuntaina sitä istu Sydneyssä nurmikolla, toivottavasti auringon paisteessa! Yritän välittää reissufiilistä sitten kunnolla 😀

   Reply
 • Anna Koskela
  helmikuu 1, 2015 at 7:17 pm

  Australia on vähän sellainen kohde, että se on niiiin kaukana, että ei oikein ole tullut edes seurailtua ihmisten siellä matkustelua. Vähän osastoa ”ihan kiva” varmaan, mutta en ole lähitulevaisuudessa menossa. Jospas nyt sun reissusta saisi jotakin irti – Esim, vaikka kipinän haluta sinne 😀

  Hauskaa matkaa.

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 2, 2015 at 10:20 am

   Se on kyllä erityisen kaukana, etenkin kun omat lennot on 3h, 7h ja sitten vielä 14h siihen päälle. Toivotaan että saan sut innostumaan Ausseista, tosin oma reissu ei ole niin turismia puoltavaa, kun lähden talsimaan keskelle metsää, mutta ehkä siinä on sitä erilaista eksotiikkaa!

   Reply
 • matte
  helmikuu 2, 2015 at 12:23 am

  oi ihanaa matkaa! onko sulla pitkäkin reissu tiedossa? nauti reissusta <3

  Reply
  • matleena
   helmikuu 2, 2015 at 12:29 am

   ai ja onpa kivoja kuvia 🙂 t. matleena

   Reply
   • Veera Bianca
    helmikuu 2, 2015 at 10:21 am

    Heh, kiitos! Lisää tulossa!

    Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 2, 2015 at 10:21 am

   Kiitos kiitos! 🙂 Tämä reissu on nyt vain 2 viikkoa:)

   Reply
 • Sanna I Siveltimellä
  helmikuu 2, 2015 at 4:40 am

  Huikeeta matkaa takaisin kotiin ja sinne missä <3 on… Odotan innolla sun Australia kuulumisia ja tietty sitä, että itsekin pääsen siihen ihmemaahan ensimmäistä kertaa aivan pian, jänskää! 😀

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 2, 2015 at 10:22 am

   kiitooooos <3 Toivotaan että metsänkin keskellä toimii internet, se on aina yhtä jännittävää! 😀 Kääk, hauskaa reissua sullekin Sanna Aussimaahan!

   Reply
 • Jerry / Pako Arjesta
  helmikuu 4, 2015 at 9:43 am

  Mahtavan tunteellisesti kirjoitettu postaus! Upeaa matkaa, Veera :D! Siitä tulee varmasti vähintäänkin kaikkea sitä, mitä toivotkin.

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 4, 2015 at 4:29 pm

   Kiitos Jerry! 🙂 Lasken jo tunteja, heh!

   Reply
 • Susanna89
  helmikuu 5, 2015 at 1:44 am

  Hyvältä kuulostaa ihanaa ja ikimuistoista matkaa!

  Reply
  • Veera Bianca
   helmikuu 5, 2015 at 9:16 am

   Kiitos! 🙂

   Reply

Leave a Reply