Menu
Geneve / Sveitsi

Geneva SMILE – influencer workshop

*Workshop järjestetty yhteistyössä Geneva Tourism kanssa

geneva smile workshop
P9210203.jpg

Paras puoli työssäni on kaikki ne hetket kun saan kouluttaa ja inspiroida muita, oli kyse sitten bloggaamisesta, matkustamisesta tai mistä tahansa unelmien tavoittelusta. Kun Sveitsin suunnalta tuli puhelu ja ehdotus lähteä vetämään vaikuttajille suunnattua workshopia Geneveen, innostuin välittömästi – juuri tällaisia projekteja kaipaan elämääni lisää.

Käväisin Genevessä viimeksi vuosi sitten ja kaupunki yllätti niin monella tapaa – voit lukea matkaoppaani Geneveen täältä.  Finnair lentää Helsingistä Geneveen päivittäin kolmessa tunnissa.

Muutamien Skype -palaverien jälkeen päätimme järjestää haun mikrovaikuttajille suunnattuun Geneva SMILE -workshopiin (SMILE = Switzerland Master Influencer Learning Experience), jonka houstasin yhdessä bloggajakollegani Sara Ticklen kanssa. Hakemuksia tulikin lopulta muutama sata, joten ei ollut ihan helppoa valita joukosta neljää sopivaa vaikuttajaa. Meillä oli kuitenkin lopulta aivan mahtava porukka matkassa! Linkkaan tähän alle kaikkien osallistujiemme Instagram -tilit:

Me saavuimme ensimmäisenä päivänä Geneveen Saran kanssa jo aikaisemmin, jotta ehdimme valmistella kaiken workshopia varten ja lounastaa Geneven turismin tyyppien kanssa käydäksemme tulevat päivät läpi.

Kolmen päivän aikana tutustuimme Geneveen matkakohteena puolet ajasta ja puolet ajasta istuimme workshoppaamassa kaikenlaista bloggaamiseen liittyvää. Minä ja Sara koulutimme vaikuttajia mm. valokuvaamisesta, itsensä brändäämisestä, blogin kaupallistamisesta sekä onnistuneista matkayhteistöistä.

Olen matkustanut blogin kautta niin paljon viimeisten vuosien aikana, että oli mahtavaa tehdä välillä jotain vähän erilaista ja päästä opettamaan myös muita – ja myös oppimaan muilta. Pääni on ollut pyörällään inspiraatiosta ever since – ja no, ehkä vähän myös muustakin, but that’s another story.

Workshopeja valokuvaamisesta ja brändäämisestä

Kolmen päivän ohjelmaan mahtui yhteensä kolme koulutuskokonaisuutta sekä valokuvausharjoitus ja hieman omia tehtäviä. Ensimmäinen aamu alkoi Geneven turismin toimistotiloissa minun ja Saran uratarinoilla, joissa fiilisteltiin erityisesti kaikkea sitä mistä ollaan joskus lähdetty ja mitä kaikkea on vuosien aikana virheiden kautta tullut opittua niin valokuvaamisesta kuin omasta brändistä sekä bisneksen pyörittämisestä. Omalla blogillanikin on ollut kolme eri nimeä ja neljä eri nettisivua, jaiks!

Kävimme aamupäivästä myös läpi osallistujien brändejä ja tarinoita niiden takana. Herkullisen viinilounaan jälkeen loppupäivä menikin valokuvaukseen perehtymisen parissa ja oli itsekin mahtavaa päästä kuulemaan Saran ajatuksia hänen upeiden kuvien takana.

Loppupäivän kuvaworkshop päättyikin sopivasti valokuvaharjoitukseen viinitilalla.

Toisen päivän workshop aloitettiinkin vasta iltapäivästä ja teemana oli ’money talk’. Keskustelimme erilaisista kaupallisista yhteistöistä, kerroimme vähän omaa hinnoittelua sekä esittelemimme muutamia menneitä kamppiksia. Lisäksi paneuduimme vielä erikseen matkakohteiden kanssa tehtäviin yhteistöihin ja miten ne eroaa esimerkiksi päiväittäistavaran markkinoimisesta.

Kolmantena aamuna ehdimme tehdä enää pienen wrap-upin ennen lähtöä ja kävimme vuorotellen läpi toistemme Instagram -brändit. Osallistujat saivat mukaansa myös pienen brändikirjasen itselleen täytettäväksi, joka toivottavasti auttaa työssä myöhemmin – tämä oli hyvä muistutus myös itselleen välillä pysähtyä miettimään oman tekemisen kulmakiviä ja brändiarvoja tarkemmin.

geneva smile influencer workshop
geneva tourism office
geneva smile vaikuttaja workshop brändin arvot
geneva smile vaikuttajakoulutus

Valokuvaharjoituksia viinitilalla

Onko parempaa paikkaa valokuvaharjoitukselle kuin viinitila auringon laskiessa? I don’t think so. Pääsimme ottamaan kaiken irti kirkkaasta päivänvalosta, punaisen kaikista sävyistä taivaalla sekä hämärästä alkuillasta. Osalla oli mukana muutamia eri asuja ja juoksentelimme ympäriinsä kamereoinemme viinipusikoiden seassa. Itse huomasin reissun aikana olevani vähän liian matkabloggaaja vaatteita vaihtamaan, mutta toisaalta päädyin lainailemaan Saralta hattua ja välillä villapaitaa jotka sopi johonkin kuvahetkeen paremmin.

Nautimme viinitilalla myös unohtumattoman kauniin illallisen, josta voit katsoa lisää kuvia ja lukea tarkemmin tästä postauksesta:

Matkapäiväkirja – illallinen viinitilalla Genevessä

P9200047.jpg
D8X_5416.jpg
geneve viinitila sara tickle

Aamupäivä veneilemässä Genevenjärvellä

Meillä oli myös harvinaisen hyvä tuuri sään suhteen, sillä saimme nauttia lähes täydellisistä aurinkoisista päivistä kaikkien sadepäivien keskellä – tämähän sopi kun ohjelmassa oli illallinen ulkona viinitilalla sekä private boat tour pienellä uintiseikkailulla Abban tahdissa.

Geneva Boats järjesti meille täydellisen aamupäivän vesillä juuri meidän porukalle sopivalla tyylikkäällä veneellä. Osa porukasta uskaltautui jopa uimaan, koska järven vesi oli vielä tähän aikaa vuodesta yllättävänkin lämmintä.

Viihdyn aina parhaiten vesillä ja olisin voinut viettää näin ihan koko päivän tai no vaikka nyt ihan koko loppu elämänikin – Genevessä on jotain sellaista lähes pariisimaista taikaa.

P9210234.jpg
geneva boats
genevenjärvi
geneva boats sveitsi
P9210292.jpg
veneajelu geneve

Pyöräretki Carougen kaupunginosassa

Carouge on Geneven trendikäs ja tunnelmallinen kaupunginosa trendikkäine kuppiloineen. Jos tapaat Genevessä paikallisia, he luultavasti esittelevät Carougen sinulle pienenä Italiana. Alue on kuin Italia, kaunis, ja erottuu arkkitehtuurillaan muusta kaupungista. Sanotaan, että se on saanut vaikutteita Sisiliasta. Carouge on kuin pieni kylä kaupungin sisällä.

Pyöräilimme sähköpyörillä Carougeen viimeisenä päivänä ja kävelimme kaupunginosan pienillä kauniilla kujilla napsimassa kuvia – jos olisi ollut enempää aikaa, olisin jäänyt loppupäiväksi runoilemaan cappuccinon äärelle muina geneveläisinä taiteilijoina.

carouge
carouge geneve
carouge geneve sveitsi
carouge arkkitehtuuri

Geneven monta herkullista lounasta, illallista & cocktailia

Olen omistautunut hyvän viskin ystävä ja aina välillä innostun tilamaan viskiä jonkun klassikkococktailin muodossa; N’vy -hotellin baarissa mieleni teki Old Fashionedia ja kysyin baarimikolta takaako hän minulle tekevänsä hyvän sellaisen. Mies veti paidan hihan ylös ja käsivarressa komeili tatuoitu viskilasi  ja sanat ’Old Fashioned’ – on sanomattakin selvää, että sain nauttia elämäni parhaan cocktailin tänä iltana.

Geneve on muutenkin täynnä erinomaisia ravintoloita niin lounaalle kuin illallisellekin, joihin löydät lisää vinkkejä Geneven oppaastani.

Tällä matkalla ravintoloista jäi erityisesti mieleen meksikolainen ALMA, lounasravintola Cottage Cafe (kuvissa alla) sekä brunssimesta Marcel.

geneve ravintolat

Ehdimmehän paljon muutakin muutaman päivän aikana, kuten vierailun Victorinoxin myymälään jossa saimme nimikoidut veitset sekä lasilliset samppanjaa matkalaukkuesittelyn lomassa – uudet Victorinoxin matkalaukkuni voitkin bongata tästä postauksesta.

Jos haluat lukea myös osallistuneiden bloggaajien kokemuksista Geneva SMILE workshopissa, linkkaan tähän alle muutaman:

Reetta: Geneva Travel Diary

Hanna: A lovely weekend in Geneva

Taru: Influencer workshop inspiroivassa Genevessä

Vaihda Vapaalle: Suorat lennot Helsingistä – kaupunkiloma kauniissa Genevessä

Parasta tässä kaikessa oli huomata se, miten me tällä alalla nimenomaan tuemme toisiamme. Minä olen ainakin aina valmis jakamaan oppejani ja tsemppaamaan muita etenemään uralla, se kun ei ole koskaan itseltään pois! Ryhmässämme oli juuri tällainen henki ja oli ihanaa nähdä miten kaikki tsemppasi toisiaan! Go girls!

Toivottavasti voimme järjestää tämän saman workshopin Genevessä ensi vuonna uudelleen ja kutsua vaikka vielä enemmän teitä tyyppejä ruudun toiselta puolelta mukaan!

Suuri kiitos vielä Genevelle tämän kaiken mahdollistamisesta! <3 

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

16 Comments

 • Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  lokakuu 13, 2019 at 8:49 am

  Tää viikonloppu kuulostaa kyllä aivan mahtavalle! ^_^ Ja mikä voisikaan olla paras paikka valokuvauskurssille kuin viinitila! <3 Ihan unelma paikka! 🙂 Ihan huikea workshop ja huikea mahdollisuus! 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 22, 2019 at 6:44 am

   No sanoppa, viiniä ja valokuvausta – what else does one need in life, hahaha! 🙂

   Reply
 • Karoliina
  lokakuu 13, 2019 at 10:41 am

  Voi muru tää teidän juttu oli kyllä aivan huikeen kuuloinen, ihan oli olo että wääääää, mä kanssa!! Ja noi maisemat! Ihan epätodellisia jotkut klipit Instassakin <3

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 22, 2019 at 6:46 am

   Tä oli kyllä ihan huikea, toivottavasti saadaan järkkää näitä lisää! 🙂

   Reply
 • Espanjaan
  lokakuu 13, 2019 at 1:10 pm

  Olipa kiva tällaisena harrastelijabloggaajana lukea ammattilaisnäkökulmasta. Eivätpä ne opit ihan turhia olisi kenellekään, joka tekstejä tekee. Esimerkiksi kuvaamista olisi kiva osata enemmän, vaikka en tästä koskaan mitään ammatillisempaa itselleni kuvittelekaan tekeväni. Hyvää jatkoa teille kaikille!

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 22, 2019 at 6:46 am

   Kiitos! Toivotaan että saadaan järkkää näitä lisää seuraavien vuosien aikana! 🙂

   Reply
 • Piyya
  lokakuu 13, 2019 at 6:22 pm

  On kyllä hienoa, että olette päässeet jakamaan oppejanne ja niitä akilleen kantapäitäkin tuollaisen hienon yhteistyön tuloksena ! Toivottavasti saatte jatkaa työtänne ensi vuonna ja ehkä myös muunlaisten yhteistöiden avulla.

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 22, 2019 at 6:48 am

   Kiitos! 🙂 Toivomme todellakin, että saadaan järjestää tällaisia lisää lähivuosina, joten stay tuned! 🙂

   Reply
 • Sonja / Shining Journey
  lokakuu 13, 2019 at 10:42 pm

  Olipa huikea postaus, kiitos siitä! <3 Sinulla on kyllä ihailtavan positiivinen asenne, olisi varmasti hienoa osallistua tulevaisuudessa jollekin järkkäämällesi kurssille bloggaamiseen tai vaikka valokuvaamiseen liittyen. Tällaiset pienen porukan workshopit ovat aina mahtavia, kun opetetaan toinen toistaan ja jaetaan vinkkejä samanhenkisessä seurassa. Geneve on paikkanakin mahtava. Olin siellä au pairina viisi viikkoa joskus lukioaikoina. Sen jälkeen ei ole tullut käytyä, mutta toivottavasti pääsisin taas sielläkin käymään.

  Oli muuten aika loistava tuo cocktail-tarina myös! 😀

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 22, 2019 at 6:49 am

   Tämä oli kyllä tosi kiva kokemus ja ehdottomasti sai itsekin oppia muilta kun oltiin niin tiiviissä porukassa! 🙂 Toivon todellakin, että voin tulevaisuudessa järjestää tällaisia kursseja lisää, joten stay tuned! 🙂

   Oi Geneve on kyllä niin viihtyisä <3

   Reply
 • Tiina Johanna / Kookospalmun alla
  lokakuu 15, 2019 at 8:57 pm

  Kuulostaa ihanalta workshopilta ja oli varmasti huippua saada viettää aikaa yhdessä, tutustua ja nautiskella yhteisestä matkasta! 🙂 Miten tämä on mennyt ihan ohi, olisin niin halunnut päästä tällaiselle mukaan! Toivottavasti järjestätte vielä toistekin, haluaisin kovasti päästä osallistumaan vastaavaan ja päästä myös tutustumaan muihin ”alan tyyppeihin” enemmän, meitä kun on niin monia ja oppeja ja kokemuksia olisi mukava saada kuulla ja jakaa. 🙂 Ihana juttu tämä, ja tietenkin todella kauniit maisemat!

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 22, 2019 at 6:49 am

   Oli ehdottoman onnistunut kokemus! 🙂 Toivotaan ehdottomasti, että me saadaan järjestää näitä lisää tulevaisuudessa, Instagramissa vinkattiin tästä muutamaan otteeseen!! 🙂

   Reply
 • Sandra
  lokakuu 16, 2019 at 5:44 pm

  Tuo workshop kuulostaa todella mielenkiintoiselta sekä kohteen että sisältöjen puolesta. Toivottavasti pääset tosiaan tekemään vastaavan uudestaan. Olen itsekin bloggaillut jo jonkin aikaa ihan harrastepohjalta, mutta koskaan ei ole tuntunut elämässä olevan aikaa alkaa tekemään tätä kovemmalla vaihteella. Vähitellen sekin vaihtoehto on alkanut kutittelemaan.

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 22, 2019 at 6:50 am

   Hauska kuulla, me toivottavasti päästään järkkäämään näitä vielä lisää jo heti ensi vuonna, toivottavasti enemmänkin kuin tämä yksi! 🙂

   Reply
 • Laura Laakso
  lokakuu 19, 2019 at 2:47 pm

  Olipa mukava lukea millainen reissu teillä oli Genevessä ja mitkä kuvat! Näin IG:ssä kuvia viinitilalta ja huh. Toivottavasti pääsen joskus itsekin mukaan oppimaan konkareilta.

  Reply
  • Veera Bianca
   lokakuu 22, 2019 at 6:50 am

   Kiitos! 🙂 Toivotaan että päästään heti ensi vuonna järjestämään tällaisia lisää!

   Reply

Leave a Reply