Menu
Lentomatkailu

ETIHAD AIRWAYS DREAMLINER

Alkuvuoden Australian matkallani valitsin vähän monimutkaisen reitin päästäkseni perille; Helsingistä Düsseldorfin ja Abu Dhabin kautta Sydneyhyn. Matka oli pitkä, mutta halusin päästä kertomaan teille Etihad Airwaysistä! Minulla kävi hyvä tuuri Düsseldorfista Abu Dhabiin, sillä lento operoitiin Etihad Airwaysin upouudella B787-9 Dreamlinerilla.

Etihad Airways Dreamliner

Kone sattui olemaan vasta toisella lennollaan matkustajakäytössä, joten se säihkyi vielä uutuuttaan. Dreamlinerin alku oli matkustajakäyttöön otettaessa hieman kivinen, sillä se kärsi paloturvallisuusongelmista. Moni blogin lukija on ollut tästä huolissaan, mutta Dreamlinerin ongelmat on korjattu ja selvitetty, joten moisesta on turha stressata jos Dreamliner sattuu kohdalle!

Boeingin Dreamliner eroaa muista käytössä olevista matkustajakoneista edistyneellä teknologiallaan. Dreamlinerissa ensimmäisenä kiinnitinkin huomiota sen isompiin ikkunoihin, joissa ei roiku perinteistä muoviläppää vaan ikkunaa voi himmentää valonapeilla. Visuaalisena ihmisenä tämä oli tietysti koneessa se tärkein osa edistyksellistä teknologiaa. Dreamlinerissa on myös edeltäjiään huomattavasti parempi ilmanvaihto, jonka pitäisi vähentää mahdollista bakteerien leviämistä. Kehittynyt ilmastointi takaa myös sen, että pahat hajut ei pääse leviämään matkustamossa yhtä helposti.

Turbulenssituskasta (uusi termi, olkaapa hyvät) kärsiville on myös hyviä uutisia! Vaikka Dreamlinerkaan ei seilaa pilvien halki tylsän tasaiseen kyytiin, sen siipien rakenne auttaa konetta kruisailemaan huomattavasti tasaisemmin töyssyisemmälläkin taivaskelillä.

Dreamliner on myös viihtyisä. Tilaa economyssä on yhtä vähän kuin missä tahansa muussakin sillipurkissa, mutta koneen tunnelmallinen LED-valaistus jonka väriä muutetaan lennon aikana – tekee ihme ja kumma lentämisestä mukavampaa.

IMG_1190.jpg

Economyluokan ruokatarjoilu

Lennon alussa kaikille matkustajille jaettiin menu-kortit, joista näkee lennon tulevan ruokatarjoilun. Lennon alussa tarjoiltiin lounas, johon kuului kaksi vaihtoehtoa. Olin tilannut lennolle vegaaniruoan, joka osoittautui tähänastisen economy-luokassa lentämisen herkullisimmaksi. Vegaaniruokien etuna on myös se, että jälkiruokana saa lähes poikkeuksetta hedelmiä eikä mitään kuvottavia kuivia kakkuja! Lisäpisteet myös soijamaidolle, sitä ei ole näkynyt muilla lentoyhtiöillä (ja usein kuljenkin minimaito mukanani). Ennen laskeutumista oli myös kahvitarjoilu ja pieni välipala.

IMG_6216.jpg

iIMG_6212.jpg

IMG_6205.jpg

Lentäisinkö Etihadin Dreamlinerilla uudelleen?

Kyllä! Etihadin palvelu on maailman huippuluokkaa, ruoka herkullista ja Dreamlinerin kyydissä kelpaa matkustaa. Odotin kuitenkin, että matkustamo olisi ollut edes hieman tavallista tilavampi, mutta totuus oli ennemminkin päinvastainen.

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

9 Comments

 • ulla50
  syyskuu 10, 2015 at 10:29 pm

  Voi tää oli ihan huippu ajoitus! Just tänään puhuttiin Porvoossa Etihadista ja toisekseen itse pääsen lentämään ekaa kertaa (Norskin) Dreamlinerilla viiden viikon päästä Losiin! Hyvälle näyttää vaikkakaan tilaa ei sitten ole enempää kuin on totuttukaan. Mää haluaisin päästä lentämään Emiratesilla, onko sulla siitä arvostelua? 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   syyskuu 12, 2015 at 10:32 am

   Ai puhuitte, hihii. Mutta Dreamlinerillä lentäminen on mukavaa, myös Norskilla 🙂 Ei ole Emiratesista arvostelua, mutta laitetaan tilaukseen 😉

   Reply
 • laura / to travel is to live
  syyskuu 12, 2015 at 9:38 am

  Me lennettiin Jetstarin Dreamlinerilla Sydneystä Balille ja noi ikkunat oli hienot ja paljon tyylikkäämmän näköiset! Lento oli kylläkin illalla joten oli muutenkin pimeää niin en päässyt niitä säätämään 😀 Toivottavasti pääsen myös kokeilemaan joku päivä Etihadia!

  Reply
  • Veera Bianca
   syyskuu 12, 2015 at 10:31 am

   Haha 😀 Etihad on kokeilemisen arvoinen, mutta ikkunat etusijalle ;D

   Reply
 • EY
  syyskuu 12, 2015 at 11:57 am

  ”hyvä tuuri Düsseldorfista Helsinkiin, sillä lento operoitiin Etihad Airwaysin upouudella B787-9 Dreamlinerilla.”
  Ehkä kuitenkin Etihadilla Düsseldorfiin ja sieltä Finnairilla Helsinkiin.

  Reply
  • Veera Bianca
   syyskuu 17, 2015 at 8:43 pm

   Hupsista, kiireessä kävi kämmi! Kiitos korjauksesta! 🙂

   Reply
 • Sanni
  joulukuu 10, 2015 at 8:46 pm

  Tylsyydessäni googlettelin uusia blogeja luettavaksi ja jotain kautta päädyin tähän postaukseen. Mut kiva kuulla että tykkäsit, oon ite Etihadilla töissä 😀 haha terveisiä Abu Dhabista!

  Reply
  • Veera Bianca
   joulukuu 13, 2015 at 9:07 pm

   Heh, terveiset Abu Dhabiin! Varmasti mielenkiintoinen paikka olla töissä – tekisin sun duunista itseasiassa mielelläni haastattelun tänne blogiin 🙂

   Reply
 • Päivi
  joulukuu 18, 2019 at 8:17 pm

  Kiitos hyvästä blogista ja postauksesta! Onko Sinulla kokemusta Etihadin 380stä? käsittääkseni siinä myös on mm. tuo ilmanvaihto samaa luokkaa… ja erinomainen business-luokka.

  Reply

Leave a Reply