Taipei Taiwan

Taiwan ♥ Tee

Mikä on parasta Aasiassa? -Tietenkin tee!

Rakkaussuhteeni teetä kohtaan on todella herkkä ja romanttinen. Mikään maailmassa ei ole niin hieno juoma kuin tee, paitsi ehkä viini on hyvä kilpailija. Tee on yleisesti aivan äärettömän terveellistä ja siihen liittyy Aasiassa niin paljon kulttuuria, että siitä riitää puhuttavaa päiviksi. Matkamme aikana käväisimme perinteisessä teehuoneessa keskellä kaupunkia maistamassa kupit vanhaa kiinalaista yrttiteetä, mutta teematkani kruunasi retki Maokongiin, joka sijaitsee Taipein reunamilla. Metroiltiin ensin Taipei Zoolle, josta nappasimme alle kaksi euroa maksavan kaapelihissin ylös teepuutarhoille. Täällä on tultu aika paljon istuttua kaikenlaisissa kaapelikärryissä, mutta olen alkanut nauttimaan niiden tarjoamista maisemista ja siitä pienestä adrenaaliininpistoksesta!

IMG_5024-001 IMG_5031 IMG_5043 IMG_5045

IMG_5116-001

Maokongissa voi helposti viettää koko päivän, aloittaen turistien keskeltä maistelemalla taas niitä Taiwanin kuuluisan katukeittiön antimia ja sitten retkeillen syvemmälle luontoon. Me kävelimme aluksi teeistutusten halki maisemia ihastellen, käväisimme teemuseossa ja ihmettelimme temppeliä.

IMG_5110

IMG_5111

Tästä matkamme jatkui yhteen kuuluisista “Tea House” -ravintoloista juomaan ja valmistamaan itse paikallista teetä. Operaatio oli hieman eksoottinen, mutta onneksi kotona Suomessa sain oppia eräältä marokkolaiselta, joten pärjättiin ihan kohtalaisen hyvin ja vihreä jasminteemme oli parasta teetä vähintään koko maailmassa. Tämä kokemus on ehdottomasti toteutettava ravintolan yläkerrassa ja “ikkunapaikalla”, koska that makes it just magical!

IMG_5096 IMG_5062 IMG_5070-001 IMG_5082

Lounaaksi nautimme teeöljyssä valmistettuja nuudeleita, yllättävän maukas ateria 🙂 Lopuksi saimme loput tekemästämme teestä kotiin ja tuossa se odottelee pöydälle, että tulen keittelemään sitä teille kaikille sinne Suomeen kesällä!

Jos reissaatte Taipeissa, on Maokong ehdottomasti päiväretken arvoinen mesta, etenkin hintansa puolesta! 

0

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply