Menu
Finland / Helsinki / Uncategorized

Noli Studios – uusi kotini Katajanokalla & modernimpaa asumista Helsingissä

*Kaupallinen yhteistyö: Noli Studios

Olen asustanut uudessa Noli Studios -kodissani nyt jo pari kuukautta ja oma pieni 23 -neliön studioni on alkanut tuntua todella kotoisalta. Tarkoitukseni oli lähteä syyskuussa pidemmäksi aikaa Australiaan ja juuri reissaavan elämäni takia tällainen uudenaikainen asumisratkaisu tuntui itselleni juuri sopivalta – voisin asua tässä muutaman kuukauden, lähteä Australiaan omaisuus varastossa ja mahdollisesti palata taas reissun jälkeen juurikin tänne ennen taas seuraavaa suurta seikkailua.

Maailma on ehtinyt muuttua ja loppuvuoden reissu on peruuntunut. Vaikka monelle Noli Studios saattaa olla välipysäkki vaikka remontin tai reissuelämän välillä, on tästä tullut minulle nyt ainakin toistaiseksi ihan kunnon koti. Noli Studios tarjoaa myös hotellimajoitusta.

Noli Studioita on tällä hetkellä Helsingissä kolme – yksi täällä Katajanokalla, toinen Sörnäisissä ja kolmas juuri auennut Myyrmäessä. Toivottavasti näitä saadaan tulevaisuudessa lisää myös muihin kaupunkeihin ja pohjoismaihin. Tilaisin yhden tällaisen ainakin Turkuun ja toisen Tukholmaan.

noli studios majoitus

Katajanokka, Sörnäinen vai Myyrmäki?

Valitsin itse Noli Studioista Katajanokan. Katajanokka on aina viehättänyt minua alueena ja olenkin monesti haaveillut joskus asuvani täällä. Sörnäinen oli jo ennestään minulle hyvin tuttu asuinalue kun entiset kotiosoitteet ovat olleet niin Mäkelänkadulla kuin Flemarillakin.

Molemmissa alueissa on ehdottomasti puolensa ja ainakin kuvien puolesta Sörnäisten Noli Studios on aivan yhtä upea kuin tämä Katajanokankin. Voisin hyvin kuvitella asuvani kummassa vaan.

Katajanokan merimaisema ja keskustan välitön läheisyys on kuitenkin sellaiset, että toivon voivani asua täällä Skattalla vielä pitkään.

Noli Studios on vasta avannut ovet myös Myyrmäkeen Vantaalle, jossa majoitus on myös selkeästi Helsingin keskustaa edullisempaa. Myyrmäen Noli Studios on hyvien yhteyksien päässä Helsingin keskustasta junalla ja matkaa onkin vain 20 minuuttia.

noli studios katajanokka

Noli Studios tarjoaa modernimman tavan asua

Tavallisen hotellimajoittumisen lisäksi täällä on tosiaan eri kokoisia studiota myös pidempiaikaiseen asutukseen. Majoitusvaihtoehtoja löytyy aina 1-11 kuukauteen ja toki 11 kuukaudenkin jälkeen voi vielä jatkaa asumista niin pitkään kuin on tarve. Hinta määräytyy kuukausien mukaan – mitä kauemmin asut, sitä edullisempi on majoituksen hinta. Oman studioni kuukausihinta on tonnin paikkeilla.

On myös ihanaa kun ei tarvitse miettiä takuuvuokria tai asuntonäyttöjä ja on myös vapaampi lähtemään. Näiden lisäksi ei ole tarvinnut miettiä sähkö- tai nettisopimuksia erikseen.

Asuminen täällä muistuttaa hyvällä tavalla hotelliasumista. Minulla on kotona kuitenkin kaikki mitä normaalissa yksiössäkin olisi keittiöstä pesukoneeseen. Valmiina täällä oli sänky, tuoli ja pöytä, mutta muuten olen sisustanut kodin omilla huonekaluilla. Lyhempiaikaiseen majoitukseen sopii myös täysin kalustettu Noli Studio!

Aiemmin ajattelin että näin pieni studio ei riittäisi itselleni. Noli Studion tilaratkaisut on kuitenkin niin fiksuja, että minulla onkin enemmän kaappitilaa mitä edellisessä kaksiossani. Studio tuntuu enemmän omannäköiseltä hotellihuoneelta ja kaksi pientä porrasta erottaa kivasti ‘makuuhuoneen’ muusta tilasta.

Onnistuin myös nappaamaan studion pienellä merinäköalalla täältä kolmannesta kerroksesta ja ihmettelenkin täällä aina ohi risteileviä laivoja. Kolmannessa kerroksessa on parasta myös se, että tämä on lemmikkikerros. Koirat ja kissat ovat siis tervetulleita Noli Studioon ja olenkin tehnyt itsestäni vähän sellaisen koko kerroksen dog sitterin – living the dream.

Olen toki harkinnut asumista myös ylimmässä kerroksessa, jossa asukkailla on oma pieni kattoterassi.

Tutustu joustaviin pidempiaikaisiin majoitusvaihtoehtoihin tästä.

Yhteiset tilat elämisen keskiössä

Parasta täällä oman studion lisäksi on kuitenkin yhteiset tilat ja yhteisöllisempi asuminen. Balilla tuli tutuksi erilaiset co-living ja co-working -tilat, jollaista olen huomannut kaipaavani täällä Helsingissäkin. Tarvitsen paljon omaa tilaa, mutta nautin myös siitä että voin lähteä naapurin kanssa kattoterassille tai porealtaaseen viettämään iltaa.

Bloggaaminen ammattina? Lue lisää urastani täältä!

Porealtaista puheen ollen, löytyy niitä täältä kaksi yhteiskäyttöön ja vierestä myös tavallisen saunan lisäksi höyrysauna. Minähän olen siitä huono suomalainen, että en sauno, mutta höyrysaunasta olenkin innostunut!

Hongkongissa asumisen jälkeen olen myös kaivannut kuntosalia kotiin ja yllätyin positiivisesti kaksikerroksisesta modernista Fit Skatta -salistamme, joka on asukkaille käytössä 24/7.

Noli Studion alakerrasta löytyy yhteiset työskentelytilat meille läppärikansalle ja muutama pienempi kokoushuone. Lisäksi alhaalla on näiden ja mukavien sohvien lisäksi yhteinen keittiö, pelihuone ja leffahuone. Löytyyhän tuosta myös italialainen Locanda Scappi -ravintola ja kaipaankin jo kovasti sitä lauantai-illan ravintolatunnelmaa. Sörnäisten Noli Studiolla palveleekin suosikkipizzeriani Via Tribunali!

Kattoterassia laitetaan juuri kesäkuntoon ja odotankin innolla millainen siitä on tulossa! Täältä on niin upeat maisemat Helsingin ylle, että mieluusti vietän kesäiset auringonlaskut siitä nauttien.

noli studios yhteiset tilat
noli studios spa
noli studios locanda scappi ravintola

Hotellimajoitusta Helsingissä kohtuulliseen hintaan

Osa Noli Studios -huoneistoista on täysin hotellimajoituskäytössä. On hassua kun oma koti tulee välillä vastaan booking.comin sivuilla, mutta olen huomannut hintojen olevan Helsingin majoitushintoihin nähden todella kohtuulliset! Hotellimajoitus on myös kätevä jos ystävät tai perhe Turusta vierailee ja kaipaa omaa tilaa, niin voi varata itselleen helposti naapurista itselleen huoneen vaikka viikonlopuksi.

Lyhytaikaisen majoituksen voit varata tästä.

noli studios hotelli
noli studios aula

Kirsikkana kakun päällä: vihdoinkin kotonani käy siivooja

Kuten erityisesti oma äitini tietää, olen hieman laiska siivooja. Nautin sisustamisesta ja siisteydestä, mutta intressini pölynimuria tai pölyrättiä kohtaan on hyvin matala. Noli Studios tarjoaa hyviä lisäpalveluita asumisen päälle, joista yksi parhaista on siivous. Kotonani käy siivojat joka toinen viikko ja näin ei itse tarvitse keskittyä kuin pyyhkimään tasojen pintoja kokatessa.

Toki jokaisesta kerroksesta löytyy myös kaapit, mistä voi lainata imuria ja välillä se tulee roudattua keittiöön kun kukkakaalit leviävät ympäri asuntoa.

noli studios koti

Noli Studios ja Compensate mahdollistavat kodin hiilijalanjäljen kompensoimisen ensimmäisinä Pohjoismaissa

Moderni Noli Studios tarjoaa muutenkin vihreämpää asumista. Vuokran päälle voi maksaa edullista päästöhyvitystä, jolla asukas voi hyvittää omat energiankulutuksen ilmastovaikutukset. Yhteisten ja muiden tilojen energiankulutuksen ilmastovaikutukset Noli Studios kompensoi itse, ja jokaisessa kohteessa käytetään vain uusiutuvaa sähköä.

Voit lukea lisää Nolin päästöhyvityksistä täältä.

All in all, täällä on siis erittäin hyvä olla ja elää. <3

Oletko sinä jo kuullut Noli Studioista?

*Kuvat yhteisistä tiloista on Noli Studion omia kuvia!

Kaipaatko lisää vinkkejä Helsinkiin? Lue kaikki Helsinki -aiheiset postaukseni täältä!

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

No Comments

    Leave a Reply