Menu
Matkainspiraatio

Tämä sinun tulee tietää kaukosuhteista

“It’s hard to forget someone who gave you so much to remember.” 

Yksi matkustamisen mielenkiintoisimmista puolista on uusien ihmisten tapaaminen. Toiset tuttavat ovat niitä, joiden kanssa keskustelet matkasuunnitelmista hostellin aamiaispaahtoleivällä tai joiden kanssa suunnistat päivän uuden kaupungin metroverkostossa etsien kaupungin parhaita nähtävyyksiä. Sitten on vielä niitä, jotka vievät jalat altasi ja opettavat sinulle kantapään kautta miksi kaukosuhde ei välttämättä ole se helpoin mahdollinen parisuhde. Kaikella on hintansa, erityisesti toiseen ihmiseen rakastumisella maailman toisella puolella. Kaukosuhde ei välttämättä ole helppo. Te rakkaat reissaajat ruudun toiselle puolella olette ennenkin päässeet oppimaan asioista minun kantapääni kautta, joten jatketaan samalla linjalla. Jos olisin tiennyt nämä viisi asiaa kaukosuhteista, sydämeni ei välttämättä olisi näin särkynyt.

1. Sanat ovat vain lupauksia 

Kaukosuhteissa 90% sanoista on vain lupauksia, joiden toteutumista ei kukaan voi taata. Kaukosuhde ei tavallaan ole suhde, vaan lupaus suhteesta. “Kun asumme samassa kaupungissa, teemme sitä ja tätä sekä käymme tuolla.” Elämä on kuitenkin tässä ja nyt, eikä tulevaisuuden illuusiossa eläminen välttämättä vie eteenpäin. Mitä jos nämä asiat eivät toteudukaan? Aikaa ei pitäisi hukata vain keskustelemalla siitä millaista voisi olla. You should live.

2. Fyysisellä kosketuksella on väliä

Kun olet tottunut viettämään suuren osan ajastasi toisen ihmisen läheisessä fyysisessä etäisyydessä, on sen vaihtaminen tekstiviestihin ja sähköposteihin suurempi haaste mitä välttämättä osaa odottaa. Kaukosuhteessa sitä saattaa jopa yllättyä miten paljon pienellä satunnaisella halauksella voikaan olla merkitystä. Vaikka teknologia ja kaikenlainen sosiaalinen media on tehnyt yhteydessäolosta huomattavasti helpompaa, ei se voi koskaan korvata fyysistä kosketusta.

3. Epäselvät suunnitelmat tulevaisuudesta

Kaukosuhteita on toki monenlaisia, mutta esimerkiksi omasta tapauksestani puuttui kaikki tulevaisuuden suunnitelmat. Kaukosuhde on helpompaa saada toimimaan jos sen päättymiselle on olemassa päivämäärä. Jos voit laskea päiviä siihen kun tapaatte jälleen, jaksat paremmin nähdä vaivaa toimivan kaukosuhteen eteen. Kun kaukosuhde on muutenkin kokonaan uusi ihmissuhde, jonka ainut toive on saada elää yhdessä jossain päin maailmaa -on edessä taas haasteita. Onko tarkoitus muuttaa yhteen? Milloin? Mihin maahan? Jos nämä päätökset tuntuu liian suurilta, päättäkää edes milloin ja missä tapaatte seuraavaksi.

4. Luottamus on tärkein

Jokaisessa suhteessa luottamus toiseen on varmaankin se tärkein asia. Jos toinen pettää luottamuksesi toiselta puolelta maailmaa tai jää kiinni valheista, ei kaukosuhteen jatkaminen välttämättä ole helppoa (tai aina edes sen arvoista). Kumppanisi tulee viettämään paljon aikaa muiden ihmisten kanssa ja et tule olemaan osa sitä elämää. Tähän voi olla vaikea suhtautua ja saatat jopa tuntea mustasukkaisuutta. Tästäkin asiasta pitää voida puhua.

5. Erilaiset odotukset

Kaukosuhde on yleensä aikajakso, jonka ideana on päättyä siihen, että suhde jatkuu jollain tavalla yhdessä jossain päin maailmaa. Jos toinen osapuoli odottaa sinun muuttavan hänen luokseen, menevän naimisiin ja hankkimaan lapsia ja itse haluat lähinnä matkustaa ympäri maailmaa, saattaa edessä olla taas ongelma. Kaukosuhteet vaativat paljonkin pelisääntöjä ja keskustelua tulevaisuuden suunnitelmista, joka oli omalla kohdallani varmasti se suurin kompastuskivi. Jos ei itsekään tiedä mitä haluaa, on vaikea keskustella asiasta toisen ihmisen kanssa.

Back to you; Onko sinulla kokemuksia kaukosuhteesta?

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

No Comments

    Leave a Reply