Goa India

Vapaaehtoistöissä Intiassa: International Animal Rescue

Minulta on kyselty, että miten minä päädyin vapaaehtoistyöhön koiratarhalle Intiaan. Minäpä sitten vastaan tähän kysymykseen, koska jos jollain on edes lomallaan pari ylimääräistä päivää kulutttaa tarhalla, on siitä jo suuri apu ja voi sillä jo pelastaa toisen hengen. Vapaaehtoistyöstähän pitää useimmiten maksaa, esimerkiksi jollekkin suomalaiselle matkanjärjestäjälle. Animal Rescuen voikin ottaa suoraan yhteyttä ja ainoat kustannukset ovat matkakustannukset ja kulkukoirien kanssa työskenneltäessä rabies-rokote. Jos olet paikalla yli kuukauden, kannattaa rokote hankkia vasta paikanpäältä, koska se on Suomessa 300 euroa ja Intiassa noin 10 euroa. Konsultoimalla Animal Tracksin  porukkaa, saat varmasti hygieenisen pistoksen ja säästät samalla melkein koko matkabudjettisi.

International Animal Rescue on siis kansainvälinen eläinten pelastamiseksi toimiva järjestö, jonka päätoimisto sijaitsee Englannissa. IAR toimiikin Intian lisäksi myös Briteissä,  Jenkeissä ja Indonesiassa. Merkittävin saavutus järjestöltä on ainakin omasta mielestäni tanssivien karhujen käytön lopettaminen Intiassa. Tämä oli köyhässä turistikohteessa pitkään toimiva elinkeino. Nämä karhut kuitenkin kulkivat huumattuina pienen köyden varassa koko elämänsä, mutta omistajalla oli harvoin muuta vaihtoehtoa elannon hankkimiseen. IAR kouluttikin karhun tanssittajat johonkin toiseen tehtävään, eikä pelkästään syyttänyt eläinrääkkäyksestä. Nyt jokainen karhun tanssittaja on saanut uuden työn ja nämä karhut asuvat nykyisin Delhin lähellä Agrassa suuressa “puistossa”, koska luontoon niitä ei voi enää täysin vapauttaa. Täällä kannattaakin vierailla Intian matkan aikana.

Miten päädyin vapaaehtoistyöhön koiratarhalle?

Olimme suunnitelleet Intian matkaa koko viime vuoden ja haluttiin yhdistää mukaan vapaaehtoistyötä. Aloitin paikan etsimisen ihan googlettamalla ja löysin tämän paikan. Otin yhteyttä sähköpostise Allaniin Englannissa ja pyysin lisätietoja. Kaikki vaikutti järkevältä, paitsi rabies-rokotteen hinta. Tämän takia päädyinkin aluksi hommiin orpokotiin.  Matkaa oli tarkoitus jatkaa myöhemmin lomaillen, mutta kun jo yhden päivän aikana rantaelämä alkoi tuntua puuduttavalta niin otin uudelleen yhteyden Allaniin. Lähdin sitten koiratarhalle ilman rabies-rokotusta, joka jonkun verran rajoitti työtehtäviäni.

Mitä työtehtäviini kuului?

 • Ensimmäisenä päivänä sain liudan koiria pestäväksi ja gruumattavaksi adoptointia varten. Päivän aikana tuli pestyäkin yli 10 koiraa ja tehtävä oli sinänsä suhteellisen haasteellinen, koska kaikki katukoirat ei tästä toimenpiteestä pitänyt:D
 • Potilaskertomusten kirjoittamista
 • Pennuille kaulapantojen valmistamista
 • Koirien ulkoiluttamista
 • Lääkärin avustamista
 • Ruokkimista
 • Jos mulla olisi tuo rokote ollut, niin olisin päässyt mukaan partioimaan kaupunkiin ja bongaamaan hoitoa kaipaavia koiria. Tätä tehdään päivittäin ja tarhalle tuotiinkin joka keikalta mitä rajumpia tapauksia akuuttiin hoitoon.
 • Animal Tracks järjestää myös markkinointikampanjoita sekä käy esimerkiksi kouluissa puhumassa

Haluatko lähteä vapaaehtoistöihin Goalle?

 • Paikka sijaitsee Intiassa Goalla, Assagaossa. Sijaintinsa puolesta voit siis järkätä tästä kivan rantalomakombon.
 • Lähetä sähköposti Allanille, jossa kerrot itsestäsi ja aikeistasi:  info@internationalanimalrescue.org
 • Et siis joudu maksamaan työstä mitään millekään järjestölle, vaan hoidat majoituksesi ja lennot paikanpäälle itse.
 • Työtä voit tehdä täysin valitsemanasi ajankohtana
 • Saat jokapäivä ihanan tulisen lounaan, joka syödään käsin 😉

Assagaossa ei välttämättä kannata asustaa, vaan esimerkiksi Arambolilla tai vielä aavistuksen lähempänä Anjunalla, jossa itse asustin. Molemmista paikoista löytyy melko paljon turisteja, mutta paikoissa on ehdottomasti ihana oma fiiliksensä ja hippitunnelmansa. Matkat kulkee helpoiten vuokratulla skootterilla. Sen ajamista ei kannata pelätä, mutta muista olla varovainen, liikenne ei ole se mihin olet tottunut. Itselläni ei ollut ajokorttia ja kerran tulin poliisien pysäytettäväksi. Heille voi kuitenkin heittää muutaman sataa rupiaa ja pahoitella. Laissa toki määrätään ajokortti, joten aina parempi jos sellainen on! Suomalaisella B-kortilla saattaa päästä pälkähästä suhteellisen helpolla….Ja jos ajaminen todella pelottaa, niin riksakyyti ei vie taskustasi montaa rupiaa.

Itse kaipaan Assagaon tarhalle päivittäin. Oma aikani siellä oli aivan liian lyhyt. Tutustuin siellä mielenkiintoisiin ihmisiin ja sain ihania koiraystäviä, jotka haluan kaikki heti tänne. Jos ja kun siis lähdette kaikki nyt heti vapaaehtoistyöhön tänne, niin halatkaa kolmijalkaista koiraystävääni Peggyä puolestani <3

www.internationalanimalrescue.org

0

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply