Menu
Chiang Mai / Thaimaa

Ongtong Noodle: Chiang Main herkullisin curry

Ensimmäinen viikko Chiang Maissa on ollut melko herkullinen ruokamatka pohjoismaiseen Thai-keittiöön. TravelDave on toiminut erinomaisena oppaana tämän viikon, sillä hän on sattunut viettämään aiemmin useampiakin kuukausi täällä diginomadien mekassa Pohjois-Thaimaassa! Dave jatkoi kuitenkin matkaa tänään kohti uusia seikkailuja, mutta onneksi ehdimme käydä jo vaikka kuinka monessa herkullisessa mestassa, joihin tulen varmasti vielä tämän vuoden puolella palaamaan.

chiangmai_ongtong9

chiangmai_ongtong8

Ongtong Noodle sijaitsee Nimmanin alueella, Sirimungkhalajarn Roadin soilla 11, hieman poispäin kaikesta keskeisestä – sinne ei siis tod. näk ihan vahingossa eksy. Kyltin nimi on kirjoitettu pelkästään thaimaaksi, mutta jos bongaat keltaisen palleron missä lukee jotakin thaiksi, saatat olla oikeilla jäljillä. Me ehdittiin eksyä noin neljä kertaa matkan varrella, mutta tämä lounas oli kaiken etsimisen arvoinen elämys.

Ongtong Noodle on tunnettu erityisesti herkullisista nuudeli- ja curryruoistaan, mutta omistautuneena riisinsyöjänä tilasin itselleni tietenkin riisiä. Listalla ei myöskään juuri ollut kasvisvaihtoehtoja, mutta sellainen järjestyi pienen neuvottelun jälkeen. Dave tilasi punaista kanacurrya, jonka liemi oli kieltämättä herkullisinta mitä olen eläessäni maistanut. Hänen jatkaessa matkaa lentokentälle, saatoin ehkä hörppiä kulhon vielä tyhjäksi…

Olen muutenkin ollut täällä yllättynyt täällä siitä miten harvoissa ravintoloissa on listalla valmiina kasvisruokavaihtoehtoja ollenkaan, mutta aina sellainen on onneksi järjestynyt. Chiang Maissa on myös valtava määrä vegeravintoloita, joista kirjoitan myöhemmin lisää!

chiangmai_ongtong6_vegetarian

chiangmai_ongtong2

chiangmai_ongtong5

Täällä kannattaa myös maistaa paikallista erikoisuutta, Khao Soyta. Khao Soy on täyteläinen kookoscurry joka tarjoillaan yleensä  nuudeleiden ja lihan kera. Khao Soy on saanut burmalaisia vaikutteita läheisesta Myanmarin valtiosta – ja siitä puheen ollen, illallistettiin eilen burmalaisessa ravintolassa ja voisin väittää burmalaisen keittiön olevan uusi suosikkini Aasiassa (tosin täällä tarjoilija repesi nauramaan kun pyysin aterian ilman lihaa)! 

Ongtongissa tehdään myös itse yrttijääteetä, johon tosin on valitettavasti thaimaalaiseen tapaan lisätty melko paljon sokeria. Smoothiet ja muut pyydän aina erikseen ilman lisättyä sokeria, mutta oletin että jäätee oli varmaankin jo tehty aiemmin päivällä valmiiksi.

chiangmai_ongtong7

chiangmai_ongtong4

Bonuksena tietenkin se, että Ongtong on harvinaisen Instagrammattava mesta, etenkin jos istut ulkopöydissä. Ruoka ei myöskään ollut yhtään niin tulista mitä kaupungin parhaalta currylta voisi odottaa.

Ongtong on auki päivittäin 11-20 ja siellä ruokailee enimmäkseen paikallisia, joten hinta-laatusuhde on todella hyvä. Tämä kahden hengen lounas jääteineen maksoi alle viisi euroa! Täydellinen paikka lounaalle!

chiangmai_veera

chiangmai_ongtong3

chiangmai_ongtong1

Chiang Mai kiittää ja kuittaa <3 

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

5 Comments

 • Natali
  lokakuu 31, 2016 at 6:32 pm

  Mmmm, you’re in heaven!! Everything looks so delicious and ridiculously affordable!

  https://lartoffashion.com/why-do-you-blog/

  Reply
 • Kalle Simonen
  marraskuu 4, 2016 at 2:03 pm

  Upeita annoskuvia. Tuli oikeen nälkä 😉

  Reply
  • Veera Bianca
   marraskuu 9, 2016 at 8:42 am

   Sanoppa – täällä on ihan liian maukasta!

   Reply
 • SariKoo
  marraskuu 15, 2016 at 7:31 pm

  Ongtongista yksi soi vielä eteenpäin (eli olisiko se 13?) on toinen nuudelipaikka, jossa todellakin saa tulisia nuudelikeittoja. Ja aivan sikahyvää kookospuddingia. Mielestäni parempi safka kuin Ongtong mutta makuasioista ei voi kiistellä 🙂 Ihan kauhea ikävä Chiang Maihin, voisinpa tulla viettään teidän kanssa sinne aikaa!

  Reply

Leave a Reply