Chiang Mai Thaimaa

Chiang Main kaipuu ja ensilumi

Vuosi sitten tällä viikolla muutin osaksi talvea Chiang Maihin –Thaimaan toiseksi suurimpaan kaupunkiin maan pohjoispuolella. Chiang Maissa asuminen juurtui mieleeni vuosia sitten tutustuessani kansainvälisiin matkabloggaajiin eri konferensseissa ympäri maailmaa – tuntui siltä että ihan jokainen matkabloggaaja oli Chiang Maissa unelmaansa elävä diginomadi.

Minäkin halusin olla.

Näinpä pari vuotta myöhemmin irtisanoin asuntoni Töölössä ja lähdin muutaman kuukauden seikkailulle tuohon diginomadiparatiisiin. Kuukaudet Chiang Maissa oli juuri se mitä vuosi sitten tarvitsin. Nyt kolmelta yöllä kun uni ei syystä tai toisesta löydä luokseni ja ensilumi tippuu maahan ikkunan takana, matkaa mieleni takaisin pohjoiseen Thaimaahaan.

IMG_7201.jpg

IMG_7194.jpg

IMG_7087.jpg

En ole itseasiassa ollut Suomessa ensilumen sataessa maahan moneen vuoteen, joten onhan tuo maisema ikkunan takana tänä yönä kaunis. Monen kuukauden kestävä talvi ei kuitenkaan tunnu juuri nyt yhtään niin houkuttelevalta kuin Aasian aurinko ja maailman parhaat aamiaiset. Chiang Maissa päivärytmiin kuului yleensä rauhallinen aamu uimalla oman asunnon uima-altaassa bloggaajakollegani Mirkan kanssa päivitellen elämän ihmeitä. Uinnin jälkeen tai sitä ennen jaksoin välillä käydä joogassa.

Urheilusuoritusten jälkeen suuntasin terveelliselle aamiaiselle aina johonkin sellaiseen kahvilaan missä kehtasi tehdä tietokoneella muutaman tunnin töitä – mieluiten riippukeinussa. Voi kunpa voisinkin syödä aamiaista huomennakin Rustic & Blue:ssa, jonka ihanista smoothiekulhoista on kuva alempana.

chiangmai_rusticblue7

IMG_7251.jpg

Tällä hetkellä useampi ystäväni tuntuu suuntaavan Chiang Maihin ja minä haluaisin mennä perässä. Tiedä vaikka saisin mahdollisuuden viettää ensi vuodesta helmikuun taas tässä diginomadiparatiisissa. Hollantilainen matkabloggaajakollegani Milou aloitti juuri diginomadielämän poikaystävänsä kanssa ja viimeksi eilen viestittelin heille aamiaisvinkkejä kaupunkiin – on samalla niin ihanaa tarjota ystäville vinkkejä suosikkikaupunkiin, mutta samalla olisi oi-voi-niin-ihanaa olla matkalla mukana!

Aamiaisaddiktioni on lähtenyt hieman käsistä ja tällä hetkellä yritänkin joka aamu loihtia lähes yhtä herkullisia annoksia kotona Vallilassa.

IMG_7206.jpg

IMG_7216.jpg

IMG_7238.jpg

Kaiken työnteon ja kahvilassa istumisen lisäksi Chiang Mai tarjoaa niin paljon luontoa ja kulttuuria. Viikonloppuisin seikkailimme milloin missäkin temppelillä, markkinoilla tai luonnossa. Itselläni oli tosin viime talvena vähän turhankin monta deadlinea, joten välillä toki viikonloputkin kului töiden parissa ja paljon jäi vielä kokematta.

Chiang Maissa yritin myös opetella meditoimisen ja joogan saloihin entistä paremmin. Tapasin muutamana aamuna intialaisen joogagurun yksityistuntien merkeissä ja tarkoitukseni oli osallistua myös eräällä vuorella sijaitsevan temppelin muutaman päivän mediaatioretriittiin. Retriitin päivät kuulosti itselleni kuitenkin viime talvena jotenkin liian rankoilta, joten se jäi tällä kertaa vielä toteuttamatta. Ei minusta ole heräämään viideltä ja olemaan hiljaa ilman ruokaa useita tunteja – come on. A girl needs some donuts and wine.

PC030519.jpg

Eipä tässä oikeastaan sen kummempaa! Taidan katsella hetken vielä Chiang Main lentotarjouksia ja sitten siirtyä nukkumaan, sillä huomenna on edessä viinimessuilua ja viinikuvauksia koko päiväksi!

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Anna | Muuttolintu.com
  lokakuu 29, 2017 at 8:27 am

  Yksityiset joogatunnit kuulostaa mahtavalta. Ei varmaan ole tuolla edes hinnalla pilattu? Meillä on varmaan Chiang Mai suuntana ensi vuonna. Ei varmaan pitäis vielä huudella, kun mikään ei ole vielä kiveen kirjoitettua, mutta nyt on kämppä irtisanottu ja toivon mukaan diginomadielämä alkaa pian. Meillä tosin eka tukikohta näillä näkymin tulee olemaan KL. Chiang Maissa on mietityttänyt se, että onkohan siellä enää ketään muuta kuin diginomadeja 🙂 Haluan kyllä siellä joka tapauksessa ainakin piipahtaa, jo pelkästään noiden teikäläisen instassa pyörineiden aamiaisten takia jos ei muuten 😉

  • Reply
   Veera Bianca
   lokakuu 29, 2017 at 12:48 pm

   Ne kieltämättä oli, harmi että täällä Helsingin päässä moiset tulisivat vähän turhan kalliiksi!

   Ootte valinneet hyvän suunnan, mulla on jotenkin iskenyt ihan hirmuinen ikävä tätä kaupunkia! Suosittelen kyllä lämmöllä1 Ja haha, onhan kaupungissa todella paljon diginomadeja, mutta on kyllä ihan paikallisiakin! Eniten expatteja löytyy Nimmanista ja vanhastakaupungista, jotka tosin ainakin mun mielestä on siitä huolimatta ihania alueita!

   Ja miksi en oo vieläkään käynyt Kuala Lumpurissa? <3

 • Reply
  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA
  lokakuu 29, 2017 at 9:40 am

  Chiang Mai on ehdottomasti sellainen matkakohde Thaimaassa, jonne mun pitää seuraavalla Thaimaan matkalla suunnata. En käsitä mikä aivopieru mulla on käynyt esimerkiksi viime reissulla, kun ei käyty siellä. Ajettiin vielä kaiken lisäksi aivan vierestä, kun matkattiin Myanmariin päin.

  Yhdyn kyllä Annaan, ihan pelkästään noiden sun aamiaskuvien perusteella Chiang Maissa voisin lähteä käymään. Toi Rustic & Blue vaikuttaa aamupalojen aamupala taivaalta.

  Tollanen oma priva joogaguru kuulostaa kyllä hyvälle! Mutta niin kuulostaa kyllä donitsi ja viinikin. 😉

  • Reply
   Veera Bianca
   lokakuu 29, 2017 at 12:49 pm

   No aivan ehdottomasti! Suosittelen lujaa! <3

   Ja haha, mähän en ole koskaan käynyt Thaimaassa meren rannalla, sillä oon pyörinyt vaan Chiang Maissa ja Bangkokissa! 😀

   Chiang Maissa on ehkä maailman parhaat aamiaiset Balin Ubudin lisäksi! Mä voisin ihan pelkästään ton Rustic & Bluen takia muuttaa takaisin! 🙂

 • Reply
  Mirka/ Reason for Season
  lokakuu 29, 2017 at 12:11 pm

  Chiang Mai <3. Jos nyt palattaisiin ajassa vuoden taakse, niin sä olisit siellä ja mä olisin lähdössä parin päivän päästä. Ja se ensilumi sataisi vasta silloin, kun minä istuisin koneessa ja ihailisin lumista Himalajaa. Uima-altaita, terveellistä ruokaa ja kahviloita on niin kova ikävä. Aikamoinen etuoikeus, että on saanut asua edes pienen hetken tuollaisessa kaupungissa. Pääsisipä pian takaisin!

  • Reply
   Veera Bianca
   lokakuu 29, 2017 at 12:49 pm

   Mentäispä lujaa takas vuosi ja sit vaikka kaks ekstra päivää niin säkin saisit olla jo Chiang Maissa niin oispa sitten kivaa! 🙂 On kyllä aika huimaa että saatiin asua tuolla pieni hetki elämästä! 🙂

 • Reply
  Mimmu / 666places
  lokakuu 31, 2017 at 4:42 pm

  Noi aamiaiskuvat, uuh la laa!!
  Mä oon varsinkin työaamuina semmoinen hällävälii-syöjä, kunhan nyt saan sen kahvini.. mutta noi kyllä näyttää ihan super herkullisille!! Samoin kyllä ne sun Vallilan luomukset!!

  Varmaan kaipaa tonne takasin, varsinkin kun talvi tuli noin etuajassa..
  Mä en tykkää talvesta juuri ollenkaan, paitsi onhan se ihan kaunis kun sataa lunta.. mutta vain sillon jos voin vaan ite istua kotona, tai jossain sisällä sitä ihailemassa 😀

  Jooga, en oo koskaan kokeillut mut jos tuun joskus kokeilee niin varmaan pitäskin palkkaa tommonen opettaja!
  Mut noi klo 5 herätykset on ihan poissa laskuista. Kello 6 tekee jo hyvin tiukkaa niin ei kiitos… varsinkin jos toisella puolella on vaikka se donitsi ja viini 😂😂

 • Reply
  Anna K. - Kaukaa haettua
  marraskuu 3, 2017 at 6:59 pm

  Mäkin olen tätä joskus miettinyt just “talvenylityspaikaksi”. Tänä vuonnakin tuli lentohintoja katseltua Thaimaahan, mutta sitten elämä heittikin eteen ihan toisenlaisia, tosi kivoja juttuja. Tänä vuonna tuonne en siis lähde, mutta pidän mielessä vastaisen varalle. Ilmeisesti kiva sekoitus “sopivan” länsimaista meininkiä ja thaielämää?

 • Reply
  Rosita - Matkaopas Vapauteen
  marraskuu 4, 2017 at 4:14 am

  Voihan CM! 🙂 Yks ihan parhaita juttuja Chiang Maissa on kyllä just nuo lukuisat kahvilat ja kasvava terveysruokaskene. Ja salad consept putosi ainakin itselle hyvin sekin. Tuo Rustic & Blue onkin jäänyt iteltä kokonaan huomaamatta.

  Jännä, että oon ollut Chiang Maissa useita kertoja, mutta diginomadi -porukkaan en oo siellä törmäilly (ellei suomalaisia pokerinpelaajia lasketa 😛 ).

  Namo -joogassa tuli käytyä joitain kertoja siinä MoonMuangilla, meinaa vaan meikäläiselle tulla pökerrys tuolla Thaimaan kuumuudessa joogaillessa 😀

  Ja onhan tuolla CM:ssä ihan parhaat bilemeiningitkin tullu koettua… 🙂

 • Leave a Reply