Menu
Algarve / Portugali

Majoitu Algarven sydämessä: Casa Modesta

”Our secret: a family house opening its doors to tourism in an almost unknown land, facing the sea and in the heart of the Ria Formosa Natural Park, considered one of Portugual’s seven wonders.”

IMG_0131.jpg

Auton parkkeeratessa pihalle vaihtui moottorin hurina rauhalliseen linnunlauluun. Ilmassa tuoksui tuoreet yrtit ja valtameri. Olimme vihdoin perillä Algarven sydämessä, Casa Modestassa. Casa Modesta on perheomisteinen tyylikäs majoitukeskus keskellä Ria Formosan luonnonpuistoa Olhãossa, vain lyhyen ajomatkan päässä Farosta. Casa Modestaan saapuessa tuntuu kuin olisi saapunut kotiin. Casa Modestan perustaja Carlos toivotti meidät tervetulleeksi ja pääsimmekin heti nauttimaan oman puutarhan antimista valmistettua jääteetä uima-altaan reunalla. Tiesin heti, että haluan jäädä tänne iäksi.

casa modesta algarveScreen Shot 2016-06-22 at 20.15.40  Screen Shot 2016-06-22 at 20.15.30casa modesta room

Vietimme Mirkan kanssa muutaman rentouttavan päivän Algarven luonnon helmassa. Suurin osa muista vieraista oli pariskuntia ja Casa Modesta vaikuttikin lähes täydelliseltä häämatkakohteelta. Perhaps some day. Tällä reissulla lähimpänä romantiikkaa oli Tinderin selaaminen (oli pakko tsekata, koska portugalilaiset miehet on melko komeita krhm). Olisin viihtynyt vaikka kaikki päivät uima-altaalla, mutta ympäröivä luonto houkutteli myös seikkailemaan. Pyöräretkellä luonnonpuistossa törmäsimme mm. flamingoihin! Casa Modesta sopii parhaiten auton kanssa reissaamiseen, mutta meidän onneksi Carlos ja hänen ystävä Selma jaksoi kyyditä meitä paikasta toiseen, sillä lähialueella on paljonkin tekemistä aina veneretkistä kameleonttien bongaamiseen yön pikkutunneilla.

IMG_0117.jpgIMG_0264.jpgcasa modestacasa modesta portugalIMG_0073.jpg

Wellness oli yksi matkamme tärkeistä teemoista ja onneksemme Casa Modesta tuki sitä erityisesti. Meitä hemmoteltiin perheen itse valmistamilla herkullisilla illallisilla ja aamiaisilla. Casa Modestassa lähes kaikki raaka-aineet tulevat joko omasta puutarhasta tai lähituottajilta. En usko että yksikään hotelliaamiainen tulee koskaan olemaan edes verrattavissa Casa Modestan aamiaiseen. Voi kunpa voisin aloittaa jokaisen päiväni yhtä tuoreella tonnikalaleivällä, vihermehulla ja itsetehdyllä luonnonjogurtilla chiasiementen ja itsetehdyn granolan kanssa. Pure perfection.

Terveellisen ruoan lisäksi pääsimme nauttimaan hyvinvoinnista myös yin-hieronnan muodossa. Carlosin veljellä on oma Yin-studio ja hieronnan voi tilata myös Casa Modestaan. Ehkä elämäni rentouttavin tunti. Vieressä oli toki myös Casa Modestan oma ’salainen’ viinikellari, mutta se jäi tällä reissulla tutkimatta.

casa modesta dinnercasa modesta breakfast


Casa Modestaa voin suositella koko sydämeni pohjasta! Portugalin matkamme oli Casa Modestan, TAP Portugalin & Visit Algarven sponsoroima, mutta mielipiteet omiani! 


VARAA MAJOITUS CASA MODESTAAN TÄSTÄ!

About Author

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

21 Comments

 • miija
  kesäkuu 23, 2016 at 8:33 am

  Todella kauniin näköinen paikka ! 🙂

  Reply
 • Eve Friolandia
  kesäkuu 28, 2016 at 12:33 am

  Tuo paikka vaikutti kyllä aika ideaalilta mulle… sopisi meille aika täydellisesti kohteena ja majapaikkana. Täytyy pitää mielessä, joskos sitä kerrankin vaihtaisi kavereiden kodit Espanjan puolella Casa modestaan. Kaverit vois sitten tulla mukana jos huvittaa! 😉

  Reply
  • Veera Bianca
   heinäkuu 22, 2016 at 10:44 am

   Suosittelen enemmän kuin lämpimästi 🙂

   Reply
 • IKILOMALLA
  kesäkuu 28, 2016 at 9:04 am

  Vaikuttaa huikealta paikalta! Itse arvostaisin isosti lähiruoka-aamupalaa! Harvinaista herkkua missään hotelleissa! 👌💕
  Algarve on ihana! Ihanan aurinkoiset ja pirteät kuvat!
  Titta

  Reply
  • Veera Bianca
   heinäkuu 22, 2016 at 10:44 am

   Jep, tuo lähiruoka-aamiainen oli kyllä niin positiivinen kokemus, tuntui oikeasti että kehokin kiitti loppuviikosta 🙂

   Reply
 • Mirka/ Reason for a Season
  kesäkuu 28, 2016 at 11:52 am

  Haluan takaisin heti Casa Modestaan. Surettaa, kun omasta jääkaapista löytyy lähinnä jotain surkeaa valmisruokaa. On niiin ikävä tuoretta aamupalaa.. ja aurinkoa. Ja turkoosia uima-allasta. Ja flamingoja <3.

  Reply
  • Veera Bianca
   heinäkuu 22, 2016 at 10:44 am

   Valmisruoka hyi – mennään takas taas esim tänään.

   Reply
 • Meidän matkassa / Monna
  kesäkuu 30, 2016 at 9:59 pm

  Onpa ihana kokemus teillä! Kuulostaa ja näyttää niiin rentouttavalta, mutta kuitenkin tekemistäkin halutessaan riittää 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   heinäkuu 22, 2016 at 10:45 am

   Sitä se kyllä olikin! Tekemistäkin oli toki tarjolla, kuten meidän tekemä pyöräretki tuolla luonnonpuiston alueella 🙂

   Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  heinäkuu 1, 2016 at 8:10 am

  Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Täytyy pistää korvan taakse, on nimittäin erittäin varteenotettava vaihtoehto, sitten kun joskus Portugaliin lähdetään.

  Reply
  • Veera Bianca
   heinäkuu 22, 2016 at 10:45 am

   Suosittelen paljon isosti monesti täysin <3

   Reply
 • Tero / Laamanaaman maailma
  heinäkuu 1, 2016 at 3:38 pm

  Oon miettinyt elokuulle matkakohdetta ja pari kertaa oon selaillut myös Portugalin potentiaalisia mestoja. En ainakaan poissulje sitä vaihtoehtoa 🙂

  Reply
  • Veera Bianca
   heinäkuu 22, 2016 at 10:46 am

   Portugali on kyllä kaunis maa ja siellä on paljon tekemistä! Niin monta paikkaa mitä suositella, mutta Casa Modestaa ei ainakaan kannata missata 😉

   Reply
 • Arna / Cocoa etsimässä
  heinäkuu 2, 2016 at 7:37 am

  Ihanan näköinen mesta! Oliko tää siellä Sagresissa just? Me mietittiin kovasti viime kesän Portugalin-reissulla että mennäänkö Algarvessa Sagresiin vai Taviraan, ja päädyttiin sit lopulta jälkimmäiseen, mutta näköjään tämäkin olis ollut oikeinkin hyvä vaihtoehto. Maybe next time! Koska Portugaliin täytyy kyllä ehdottomasti päästä uudelleen.

  Reply
  • Veera Bianca
   heinäkuu 22, 2016 at 10:47 am

   Tämä paikka oli Olhaossa, lähellä Faron lentokenttää! Jatkettiin tuolta matkaa myöhemmin Sagresin suuntaan!

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  heinäkuu 2, 2016 at 10:08 pm

  Algarve on ollut yksi positiivisimpia yllätyksiä viime vuosien reissuilla! Mutta täytyy sanoa, että nosti oikein hymyn huulille tuo Tinder-osuus 😀

  Reply
 • Marjukka Katariina
  heinäkuu 3, 2016 at 5:09 pm

  Oi että! Aivan täydellisen näköinen ja kuuloinen paikka 🙂 Nuo ruokakuvatkin ovat älyttömän herkullisia. Olen vähän kateellinen, että näitte flamingojakin!

  Reply
  • Veera Bianca
   heinäkuu 22, 2016 at 10:47 am

   Sitä se kyllä oli, ei mikään ruoka ole ollut hyvää tän jälkeen haha 😀

   Reply
 • […] Portugalin matkalla menopeliksi valikoitui TAP Portugal, jonka kyydissä lensimme Lissabonin kautta Faroon. […]

  Reply

Leave a Reply