Matkailualan opinnot

Berlin, Day 1.

Saavuimme eilen aamulla tänne Berliiniin kouluryhmämme kanssa ITB-messuja (maailman suurimmat matkamessut) varten. Meillä oli Finnairin lento, joka lennettiin Flybellä, joka oli kuitenkin Finncomin vanha pieni sillipurkki. Seurana koneessa meillä oli kaikenlisäksi Timo Soini ja Ilkka Kanerva. Soini lensi oikein muiden joukossa economy-luokassa. Villiä. En oo pitkään aikaan istunut Embraerissa, mutta hyvinhän tuokin lento meni ja kone tuntui isommalta sisältäpäin.

Porvoosta lähdettiin taas kentälle jo 4 jälkeen ja Berliini alkoikin pitkäveteisellä bussikierroksessa ympäri kaupunkia. Vihaan bussikierroksia, jotka kestää 3 tuntia ja joissa pysähdytään pariksi minuutiksi kuvia ottamaan. Kuitenkin tämä oli lopulta ihan positiivinen yllätys, koska en tätä kaupunkia valmiiksi tuntenut juuri ollenkaan ja oppaamme oli hauska.

Ps. Eiks olla Kurppiksen kanssa taas hyviä muotibloggaajia?

Hirveän moni mun ystävä on nimennyt Berliinin Euroopan parhaaksi kaupungiksi ja senkin takia oli mielenkiintoista päästä tämän mestan fiilareihin. Täällä on mahtava julkinen liikenne (vaikka melko kämäinen), törkeän halpaa Keski-Euroopaksi, hyvää aasialaista ruokaa ja kivoja kauppoja. Jee. Aluksi tuntui, että saksalaisille ainut sosiaalinen kanssakäyminen on lähinnä kyynerpäillä tökkimistä metroruuhkissa, mutta now I’m starting to get into liking this city. Köpis on silti mun Euroopan suosikki edelleen, mutta Eurooppa ei nyt ole muutenkaan niin mun huudi.

Minä jatkan nyt hotellilla chillailua, koska tänään on ollut rankka päivä keskitysleirillä ja huomenna vihdoin ITB-messuille riehumaan ja kävelemään ympäriinsä. Nämä messut ovat siis 30 kertaa isommat kuin Helsingin ja siellä kulkee bussi osastojen välillä. Same same, but different. 

0

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  rosita
  maaliskuu 7, 2012 at 8:19 am

  Haahhhahhaaaa, Voi että ootte hauskoja muotibloggaajia 😀

  Oisko sulla heittää muutamaa Köpis-vinkkiä? Mun mies haluaa sinne käymään, mutta mulla on ennakkoasenne siihen kaupunkiin. En tiedä Köpiksestä mitään, olen vain ajanut sen läpi, enkä yhtään tajua sen hienoutta. Hehkuta vähän, niin mäkin tiedän sitten mistä innostua!

  • Reply
   Veera Bianca
   maaliskuu 7, 2012 at 7:23 pm

   oi rosita, Köpis on Euroopan Los Angeles, siellä on ihana tunnelma, mukavia ihmisiä ja paljon tekemistä..Voin laittaa erillisen postauksen Köpiksestä esim ens viikon aikana missä hehkutan sitä niin, että rakastut Köpikseen ;D

   • Reply
    Velma
    maaliskuu 8, 2012 at 1:40 pm

    Hei, mua kans kiinnostais Köpis-postaus! Mä olen ollut koko ajan siinä uskossa, ettei Tanskassa ole mitään mua varten, mutta kun se olis tuossa lähellä….

    • Reply
     Veera Bianca
     maaliskuu 10, 2012 at 9:07 pm

     Ihanaa, heti ku ehin niin hehkutan teille Köpistä! Nyt on vaan tosi kiireistä muutama päivä kentällä ja sitten matkapaketteja kooten 🙂

 • Reply
  reetta v.
  maaliskuu 7, 2012 at 9:53 am

  Oioi, rakastan Berliiniä!

  • Reply
   Veera Bianca
   maaliskuu 7, 2012 at 7:24 pm

   Minä tässä opin pikkuhiljaa rakastamaan sitä myös <3

 • Reply
  mirppu
  maaliskuu 7, 2012 at 10:32 am

  Oooo mä en niiiiin jaksa oottaa että pääsen Berliiniin heinäkuussa! NIIIN parasta jee!

  ps. ootte sööttejä <3

  • Reply
   Veera Bianca
   maaliskuu 7, 2012 at 7:24 pm

   Ainahan me 😉 …Jee, tä on kyl kiva kaupunki, mutta aluks tuntuu epämääräseltä kun ei tiedä paikkoja ja et mihin kannattaisi mennä…mut jo tokana päivänä pääsee kaupungin kyytiin mukaan 😀

Leave a Reply