Australia Goulburn

HOME IS WHERE YOUR HEART IS

Maailmassa ei ole toista paikkaa yhtä rakasta, kuin Goulburn Australian maaseudulla. Goulburn on pieni maalaiskaupunki Canberran ja Sydneyn välissä, tunnin ajomatkan päässä rannikolta. Eksyin Goulburniin ensimmäisen kerran vuonna 2006 lukiolaisena vaihto-opiskelijana. Palasin kaupunkiin uudelleen 2008 ja 2010. Australia tuntui kodilta heti ensimmäisten viikkojen jälkeen. Ja voi miten onnekas olin, että satuin asumaan maailman parhaaseen hostperheeseen.

IMG_3035IMG_3006IMG_2909IMG_2902

Goulburn on minulle se paikka, josta tämä kaikki alkoi. Goulburn on se paikka, johon lähdin kun ensimmäisen kerran koin elämäni tylsäksi teinityttönä. Jotain puuttui. Goulburnissa aloitin matkablogin kirjoittamisen, joka lopulti toi minulle sen kaiken mitä rakastan.

Goulburnin asunnossa on minulle jopa kokonaan oma huone, vielä melkein kymmenen vuoden jälkeen. Hostperheeni on minulle kuin oma perhe toisella puolella maapalloa. Ensimmäisen kerran lähtiessäni Goulburnista, päätin, että en enää koskaan matkusta näin pitkäksi aikaa pois kotoa. Ai miksi? No siksi, että en kestäisi jäähyväisiä enää koskaan uudelleen. Australiasta lähteminen oli vaikeinta, mitä olen koskaan tehnyt. Nyt kuitenkin nautin siitä, että käsite koti ei ole rajoittunut postiosoitteeseeni, vaan se on myös toisella puolella maailmaa. Sinne pääsee myös aina takaisin. Ehkä vielä tänä vuonna.

IMG_2256IMG_2152

Kahden viikon matkani aikana paikallinen lehti, Goulburn Post haastatteli minua sidoksistani kaupunkiin, ja kysyi miten kulutan aikani Goulburnissa. Goulburn onkin se paikka, jossa en jaksa juosta kahviloista toisiin tapaamassa vanhoja tuttuja. Mielummin pysyn kotona metässä, vietän kaiken ajan hevosten ja koirien kanssa.

You Might Also Like...

17 Comments

 • Reply
  Jerry / Pako Arjesta
  helmikuu 25, 2015 at 8:33 am

  On jotenkin vaikea kuvitella, miten pystyt aina jättämään kaiken tuon taaksesi, kun on noin vahvat tuntemukset paikkaa kohtaan, mutta kaipa se tarkoittaa sitä, että Suomessakin on jotain, mitä et voi jättää taaksesi :).

  • Reply
   Veera Bianca
   helmikuu 25, 2015 at 4:09 pm

   Se on joka kerta vaikeinta mitä keksin. Se on kuitenkin niin rakasta, että se on kestettävä. Vaikka Suomi ei mulle niin kotoisalta tunnu, on täällä silti ne rakkaimmat ystävät ja perhe. Kyllä tämä elämä vielä toimii niin, että voin viettää useammin pitempiä aikoja Australiassa – I will make it work <3

   • Reply
    Jerry / Pako Arjesta
    helmikuu 25, 2015 at 5:35 pm

    I know you will :).

    • Reply
     ulla50
     helmikuu 25, 2015 at 6:58 pm

     Niin kauniita kuvia että voisin samantien lähteä tuonne! Voi onnea, että olet löytänyt useamman kodin tältä pallolta <3 Mä olen myös varma Jerryn tavoin, että sää ihan varmasti make it work, että pääset elämään kahden maan välillä – niin määki aion tehdä omalla kohdallani =) (Jaetaan vinkkjä kun keksitään hyviä! 😉 )

     • Veera Bianca
      helmikuu 26, 2015 at 6:08 am

      Jep, se on mahdollista jos tarpeeksi haluaa! Harmi vaan, että omalla kohdalla tuli valittua sitten ne kaksi kaikkein kaukaisinta toisistaan, mutta eipä se harmittelu taida auttaa, eikä sitä Australia ilmeisesti voi Venäjän kohdalle vaihtaa! 😀 We can do this!

 • Reply
  Tanja
  helmikuu 25, 2015 at 9:00 am

  Mulla on vähän samat fiilikset Australiasta vaikken siellä tuolla tavalla ole koskaan asunut. 2009 olin Australiassa kuukauden kielimatkalla ja asuin isäntäperheessä Sydneyssä. Toisen kerran Ausseissa kävin viime vuoden heinäkuussa ja kolmas reissu on suunnitteilla ensi vuoden tammikuulle. Kyllähän se vähän pahalta tuintui sieltä lähteä viime heinäkuussa, jotenkin Australiassa vaan on sellainen kotoisa olo. Sydney erityisesti on rakas paikka.

  • Reply
   Veera Bianca
   helmikuu 25, 2015 at 4:08 pm

   Australia vaan jättää jälkensä vaikka siellä olisi vain hetken <3 Australia on paras koti, mäkin rakastan Sydneytä ihan hirveästi <3 Onneksi sinne pääsee aina takaisin, vaikka se kaukana onkin! Just katsoin muuten Momondolta lentoja ja oli alle 900 eurolla menopaluu!

   • Reply
    Tanja
    helmikuu 25, 2015 at 5:58 pm

    Vitsit, ei ois paha hinta menopaluulle! Toivon että valmistun viimeistään ens vuoden tammikuussa niin voisin palkita itteni Australian matkalla : D Se on kyllä outoa miten siihen Australiaan vaan rakastuu vaikka siellä oiskin kuukauden kerrallaan. Olin just Irlannissa vaihdossa 4 kuukautta ja tykkäsin Irlannista myös kovin mutta ei se oo tällästä samanlaista ku Australian kanssa. Innolla jään odottamaan sun postauksia matkasta 🙂

    • Reply
     Veera Bianca
     helmikuu 26, 2015 at 6:07 am

     No sanoppa! Ajoissa kun nappaa niin halvalla saa! Nykyään jo huomattavasti halvemmalla mitä 5 vuotta sitten! Australiaan kyllä vaan rakastuu, ei sille voi mitään, paitsi palata aina uudelleen <3

 • Reply
  Henna
  helmikuu 25, 2015 at 10:30 am

  Oli kiva seurata matkaasi. Tuo lehtihaastattelu avasi suhdettasi Goulburniin aika tavalla. Olisi kiva tietää enemmän, mitä Helsinki/Suomi sinulle merkitsee?

  • Reply
   Veera Bianca
   helmikuu 25, 2015 at 4:06 pm

   Kiva kuulla, blogiin tuli päivitettyä vähän huonommin, sillä halusin viettää kaiken ajan nauttien Australiasta, mutta ainakin Instagramista seurailu varmasti mahdollisti matkan seuraamisen 😀 Voisinkin jossain välissä tehdä jutun Helsingin ja Suomen merkityksestä minulle 🙂 Yleisesti kuitenkin se valitettavasti merkkaa paikkana minulle vain vähän, vaikka olen yrittänyt oppia sitä arvostamaan. Se on rakas kuitenkin siksi, että niin moni ystävä ja oma perhe on täällä <3

 • Reply
  Jenna / Journey Diary
  helmikuu 25, 2015 at 2:08 pm

  Oi että, tuleepas maalaisromanttinen fiilis Australiasta. Tosi kiva postaus ja hyvä lehtijuttu! (:

  • Reply
   Veera Bianca
   helmikuu 25, 2015 at 4:05 pm

   Kiitos <3

 • Reply
  Saana / alwaysabroad.co
  helmikuu 25, 2015 at 3:14 pm

  Voii mitkä upeat maisemat! Olet kyllä ollut superonnekas tuollaisen hostperheen löytäessäsi aikoinaan!

  • Reply
   Veera Bianca
   helmikuu 25, 2015 at 4:05 pm

   Eikös <3 Ps. just vähän rakastuin sun blogiin, erityisesti logoon!

 • Reply
  Susanna
  maaliskuu 1, 2015 at 10:26 pm

  Kiva paikka! 🙂 mulla oli samanlaisia tunteita muutama vuosi sitten etelä-Italiaa kohtaan, tosin kun vietin siellä todella sateisen ja ankean kevättalven niin ikävä sinne vähän unohtui.. Blogini löytyy nyt uudesta osoitteesta matkailusivu.blogspot.com

  • Reply
   Veera Bianca
   maaliskuu 7, 2015 at 11:33 am

   Kiitos linkistä, kävinkin jo sitä tsekkailemassa ja hyvältä näyttää! 🙂 Etelä-Italia on todella kaunis <3

  Leave a Reply