Wellness

ALL THAT I’M THANKFUL FOR

Matkabloggaajaystäväni Mirka pyysi ajattelemaan näin vuoden lopuksi kaikkia niitä asioita joista on kiitollinen vuonna 2016, aakkosten muodossa.  Vaikka välillä tuntuisi että elämä potkisi päähän, löytyy varmasti meidän jokaisen elämästä valtava määrä asioita ja ihmisiä joista tuntea vain ja ainoastaan kiitollisuutta. Kiireisen vuoden jälkeen minä päätin tänään istua alas täällä Chiang Main Bird’s Nest Cafessa pohtimaan aakkosellisen verran asioita, joista olen kiitollinen. Here we go!

Aamupala – Aamut ei ole aina ihmisen helpointa aikaa, ainakaan talviaamuisin Suomessa. Nykyään kun saan kuitenkin määrittää itse oman rytmini ja kun rakastan tekemääni työtä, on aamuista tullut päivän parasta aikaa. Pari kuukautta Chiang Maissa on saanut minut rakastumaan herkullisiin ja terveellisiin aamiaisiin ihan uudella tavalla. Näitä aamiaisia täällä tulee ikävä, mutta olen kiitollinen jokaisesta ihanasta aamusta jonka sain viettää täällä smoothiekulhoja ja vegaanipannareita nauttien. Aion jatkossakin nauttia aamuista, omassa kodissa Vallilassa.

PC030480.jpgPC141269.jpg

Balanssi – Kiireisen ja muutosten täyteisen vuoden päätteeksi elämästä katosi tasapaino asioiden välillä. Tai no, tällaisena ääripäiden ihmisenä balanssi on aina ollut hieman vieras käsite.

Chiang Mai – Chiang Mai on se kaupunki, johon uraunelmani jotenkin kiteytyy. Tutustuttuani useampiin kansainvälisiin matkabloggaajiin ja diginomadeihin, tunsin pienen kateuden pistoksen sydämessä kun kaikki tekivät töitään läppäreiltään missä päin maailmaa tahansa ja milloin tahansa. Haaveilin, että jonaina päivänä minäkin. Chiang Mai tuntui parin vuoden ajan sellaiselta ‘ultimate goal’ -tyyppiseltä ajatukselta ja nyt olenkin vihdoin saanut viettää kaksi kuukautta tässä ihmeellisessä pohjoisessa Thaimaan kaupungissa.

PC020364.jpgPC020389.jpg

Dr Juice – Vihermehu on ollut vahvasti mukana myös vuodessa 2016. Maltan saarelta löytyi Dr Juice, jossa tuli molemmilla matkoilla käytyä varmaankin päivittäin. Etenkin toisella Maltan matkalla tohtorille oli tarvetta ja vihermehun muodossahan sellainen on aina kaikkein pätevin.

Elephant Nature Park – Elephant Nature Parkista luin ensimmäisen kerran Rimman blogista ja kirjoitinkin sinne muutama vuosi sitten kommentin, että täällä vierailu onkin nyt ainut tavoite elämässäni, heh. Vihdoin tällä viikolla pääsin vierailemaan kaltoin kohdelluille elefanteille perustetussa luonnonpuistossa täällä pohjoisessa Thaimaassa. Elephant Nature Park on yhden naisen missio pelastaa fantteja niiden heikoilta kohtaloilta ympäri Thaimaata ja naapurimaita. Kokemus oli vaikuttava ja olen edelleen hämmästynyt fanttien empaattisuudesta, kyvystä surra, luoda ystävyyssuhteita yms. Ihmeellinen otus, jonka pitäisi saada elää elefantin elämää, eikä toimia turistiviihdykkeenä.

PC131038.jpg

Finnair – Tuttu kotimainen on tänäkin vuonna vienyt unohtumattomille seikkailuille maailman toiselle puolen. <3

Goulburn – En ole tänä vuonna vieraillut Goulburnissa, mutta tuo kaukainen kotikaupunkini Australiassa on iso syy sille että kirjoitan matkablogia ja siellä tapaamani ihmiset ja hevoset ovat opettaneet minulle niin paljon elämästä, että en tiedä kuka olisin ilman Goulburnia. Olen ikuisesti kiitollinen tälle pienelle maalaiskaupungille, johon palaan taas ensi vuoden huhtikuun lopussa viikoksi vierailemaan.

Ho Chi Minh City – Tänä vuonna bloggaaminen on kuljettanut minua vielä entistä enemmän maailmalla, mistä olen joka päivä kiitollinen. Tänä vuonna blogimatka vei Vietnamiin saakka, jossa vietin yhden vuoden hauskimmista ja ikimuistoisimmista viikoista!

IMG_5181.jpg

Instagram – Ilman Instagramia elämästäni puuttuisi pelottavan paljon, voi olla, että en istuisi tällä hetkellä (okei, makaan lattialla myönnän) Chiang Main ihanassa Bird’s Nest Cafessa. Voi olla, että en olisi koskaan saanut kokea kahta vuotta CreateTripsillä. Voi olla, että en olisi tavannut tai tutustunut läheskään kaikkiin niihin rakkaisiin ihmisiin joihin olen tutustunut Instagramin kautta. Ja voi olla, että en olisi edes yrittäjä tällä hetkellä ilman Instagramin minulla tuomia mahdollisuuksia. Tuon pienen sovelluksen sisällä minulla on myös ihan epätodellisen uskomaton community of strangers, jotka ovat tukenani enemmän mitä voisin koskaan toivoa! Siitä jos jostain olen kiitollinen! <3

Jooga – En voi väittää olevani aktiivinen joogan harrastaja, mutta se on ollut ainut asia joka on auttanut ratsastusonnettomuuden runnomaa selkärankaani. Vaikka välillä lähinnä turhaudun harjoitusten aikana, on jooga opettanut mielenhallintaa ja kärsivällisyyttä.

Kokemukset – Kuten olen useampaankin otteeseen jo maininnut, on 2016 ollut jopa vähän turhan kokemusrikas seikkailu. Pari vuotta CreateTripsillä tuli päätökseen, hyppäsin yrittäjän saappaisiin mikä oli aluksi täynnä kommelluksia. Sain mahdollisuuksia joista en olisi osannut aiemmin edes haaveilla. Saavutin sellaisen työtilanteen, että melkein huolestuin siitä, että en osaisi unelmoida enää enempää. Tässä on kaikki mitä tarvitsen. Ikäänkuin olisin saapunut perille, johonkin. Melkoinen vuosi!

14233463_1290076531011167_601657084_o.jpg

Love – Rakkaus ei aina tarkoita ihanan onnistunutta parisuhdetta, ainakaan noin omalla kohdallani, haha. Tämä vuosi opetti välittämään ja rakastamaan monella eri tavalla, niin itseäni kuin elämääni eksyneitä ihmisiä.

Mummi – Mun mummi vaan on maailman paras mummi! Mummi, joka on ollut koko elämäni kuin toinen äitini. Mummi on sellainen tyyppi, joka tekisi mitä vaan taatakseen minun onnellisuuden. Mummi on myös mahdollistanut ensimmäisen seikkailuni Australiaan! Kiitos mummi <3

Nordic Bloggers’ Experience – Olen ollut mukana NBE:ssä alusta asti ja sen ansiosta olen saanut elämäni täyteen mitä ihmeellismpiä ihania ihmisiä ympäri maailmaa. En osaisi edes kuvitella millaista elämä olisi ilman tätä jokavuotista seikkailua Suomessa. NBE on opettanut minua myös arvostamaan ja rakastamaan Suomea! Seuraavassa NBE:ssä olenkin mukana järjestäjätiimissä, joka on myös aivan päräyttävä porukka!

Opettaminen  – Valmistuttuani restonomiksi, olen jatkuvasti käynyt Haaga-Heliassa luennoimassa omista töistäni, henkilöbrändäämisestä, markkinoinnista, bloggaamisesta yms. Opettaminen on antoisinta tekemistä mitä tiedän ja opiskelijoiden palauta lämmittää mieltä aina kuukausiksi eteenpäin. Haluan varmasti tulevaisuudessa opettaa vielä paljon enemmän.

Paukkiksen parveke – Vierailin ystäväni Pauliinan luona Maltalla tänä vuonna kahdesti. Keväällä mukana oli myös ystäväni Karoliina ja meillä oli ihan käsittämättömän hauska viikko Maltan auringon alla ja illat joimme viiniä Paukkiksen parvekkeella. Käväisin Maltalla myös loppukesästä ja viini-illat Paukkiksen parvekkeella oli kuin terapiaa kaikkien sattumusten jälkeen. Kiitos Paukkis ja maailman paras parveke!

IMG_2736.jpg

Qatar Airways – Qatar Airways on yksi parhaista lentoyhtiöistä millä olen lentänyt ja on ihan mahtavaa, että se aloitti vihdoin operoimaan myös Helsingistä. Olen myös erittäin kiitollinen, että olen sellaisessa asemassa urallani, että sain kutsun Qatar Airwaysin reitinavausjuhliin kaupungintalolla ja että sain ottaa mukaani kaksi ihanaa ystävää. Unohtumaton ilta! Ensimmäisen kerran kun kuulin tarinoita Qatarin ihmeellisestä bisnesluokasta, huomasin haaveilevani että jonain päivänä minulla olisi varaa ihan itse ostaa bisnesluokan lennot Qatarille, ja näin päädyinkin tuhlaamaan hieman tavallista enemmän rahaa Bangkokin lentoihin ja pääsin kokemaan Qatarin bisnesluokan.

Riskin ottaminen  Vuosi 2016 on ollut myös täynnä riskien ottoja. Otin riksin ja päätin olla hakematta päivätöihin CreateTripsin tultua tiensä päähän. Otin riskin ja lähdin Thaimaahan pariksi kuukaudeksi toivoen, että asiakastyöt jatkuu myös täältä palattuani. Otin riskin ja vuokrasin ihana yksiön Vallilasta ja luotan siihen, että työni yrittäjän jatkuu vielä pitkään. Otin välissä myös pari typerää riskiä, jotka myöhemmin toimivat myös harvinaisen opettavaisina kommelluksina.

PB270051.jpg

Seikkailut – Vuodesta 2016 vietin enemmän aikaa ulkomailla mitä Suomessa. Vierailin blogin ansiosta Tukholmassa useampaan otteeseen, Tallinnassa, Portugalissa, Unkarissa, Vietnamissa ja Italiassa. Lisäksi matkoja oli myös kahdesti Maltalle ja loppuvuodeksi tänne Thaimaahan.

Turvallisuus – Viime vuosina sitä on oppinut erityisesti arvostaa Suomen turvallisuutta. Istuessani syksyllä Qatarin bisnesluokassa skumppaa juoden ja frendejä katsoen, huomasin viereisen penkin tv-ruudusta että emme lennä kovin kaukaa Aleppon kaupungista (toki suht kaukana turvallisuussyistä). Mietin miten epäreilulta elämä tuntuu, toiset juoksevät päivittäin henkensä edestä ja täällä minä siemailen skumppaa.

PB280105.jpg

Ura – Tämä vuosi on ollut merkittävin uralleni. Ura on ollut aina itselleni tärkeä asia ja haluan jatkuvasti kehittää itseäni ja tekemisiäni. Kuten olen sata kertaa maininnut, tuntuu vieläkin epätodelliselta että saan todella toimia yrittäjänä. Odotan jo ensi vuoden mahtavia suunnitelmia asiakkaitteni kanssa ja toivon, että pääsen kehittämään osaamistani entisestään.

PC010244.jpg

Virheet – Tapahtumarikkaaseen vuoteen mahtuu myös virheitä, ainakin ihmissuhteissa. Liikaa punaviiniä ja huonoja ideoita johti liian pitkälle tänä vuonna. En halua kuitenkaan katua menneitä, koska niitä on mahdoton muuttaa. Vaan olen kiitollinen siitä, mitä tuokin kokemus opetti.

Ystävät – Maailmassa ehkä tärkeintä on ystävät. On ihanaa, että elämässäni on niin monta ystävää jotka on pysyneet matkassa jo vuosien ajan. Lisäksi tänä vuonna olen löytänyt elämääni pari ihan rakkainta ystävää, jotka oli ennen vain tuttuja <3 Ilman ystävien tukea, who knows we’d ever make it hey!

PC030468.jpg

ZzZ – Uni! Olen aina ollut huono nukkumaan. Valvon myöhään ja herään aikaisin. En saa unta juuri missään. Teen töitä aamuyöhön saakka. Valvon väkisin päiviä ylisuorittaakseni mitä tahansa. Nukkuminen ei ole ikinä ollut siis vahvin lajini, mutta olen kiitollinen jokaisesta kokonaisesta nukutusta yöstä. Ehkä ensi vuonna opin antamaan aikaa myös unelle.

Å, eli ruotsalainen å, eli Ruotsi, eli Tukholma – close enough? Tukholmassa on tullut vierailtua vähän turhankin moneen otteeseen tämän vuoden aikana. Kaupunki on minulla todella rakas ja sellainen jossa voisin kuvitella joskus jopa vaikka asuvani.

Äiti – Maailman paras äiti! Pienen pieni äitini on aina tukena teen sitten mitä tahansa hullua! Äiti on vaan paras, jee <3

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Mirka/ Reason for Season
  joulukuu 17, 2016 at 5:15 pm

  <3<3<3

 • Reply
  sanni/lempihetkiä.
  joulukuu 18, 2016 at 8:28 am

  Olipa ihana postaus, herätti pohdiskelemaan mistä kaikesta sitä itsekään saa olla kiitollinen. Vaikka pakko myöntää, lukiessani että olet saavuttanut sen ultimate “voi tehdä töitä missä vain” -pisteen , tunnen myös pientä kateutta, koska oishan sellainen nyt pirun siistiä. Mutta olet myös ehdottomasti onnesi ansainnut ja painanut paljon duunia sen eteen, joten nauti 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   joulukuu 25, 2016 at 8:35 pm

   IHanaa että herätti pohdiskelemaan! 🙂 Se oli tarkoituskin! Onhan se kieltämättä hieno tunne kun voi tehdä töitä mistä vaan, se varmasti yleistyy tulevaisuudessa meistä monelle 🙂

 • Reply
  ulla
  joulukuu 20, 2016 at 9:51 pm

  Ihana postaus! Niinku aina. Määki aloin pohtimaan et mistä kaikesta olen kiitollinen tänä vuonna. Monesta. Ja sää kuulut niihin asioihin <3

  • Reply
   Veera Bianca
   joulukuu 25, 2016 at 8:35 pm

   Ihana Ulla <3 Sä kuulut ehdottomasti vuoden 2016 parhaimpiin kiitollisuuden syihin, truly <3

  Leave a Reply