Korea Soul

Airbnb -majoitus Soulissa

On mielenkiintoista seurata miten matkailu muuttuu vuosi vuodelta yhä sosiaalisemmaksi ja miten koko matkailuala on murroksessa sen myötä. Voisin puhua tuosta aiheesta varmasti viikon putkeen, joten siirrytään nyt kuitenkin suoraan ensimmäiseen Airbnb-kokemukseeni. Olen hieman sekalainen reissaaja, sillä pidän vaihtelusta. Viihdyn yhtälailla viiden tähden lukaalissa kuin jopa hostellin dormissakin -elämä ei käy tylsäksi! Ennen en ole matkoillani kuitenkaan majoittunut jonkun toisen asuntoon, ellei se ole sitten ollut tuttava entuudestaan. Airbnb:n ideana on se, että jokainen meistä voi sekä laittaa oman kotinsa vuokralle saapuville turisteille tai vuokrata kohteesta paikallisen ihmisen asunnon reissun ajaksi. Minä olin ystäväni kanssa Soulissa, Etelä-Koreassa kaksi yötä Airbn:n kautta vuokratussa asunnossa.

Screen Shot 2015-01-30 at 21.39.50

Asunto vuokrattiin My Home -konseptin kautta. Kokonaissumma kahdelta yöltämme oli 145 euroa. Maksu hoitui sujuvasti luottokortilla Airbnb:n turvaamana. Summaa ei makseta hostille ennen kuin asiakas saapuu asuntoon. Asunnon omistaja Wendy laittoi minulle muutamaan otteeseen sähköpostia, jossa kertoi tarkemmin asunnosta ja sovimme käytännönasioista.

Screen Shot 2015-01-30 at 21.40.07

Wendy lähetti minulle sähköpostiin selkeät kuvalliset ohjeet siitä missä asunto sijaitsee. Asunnon sijainnista kannattaa aina olla tavallista paremmin selvillä, sillä yksittäistä asuntoa on vaikeampi lähteä kyselemään kuin vaikka paikallista Hiltonia. Itse emme onneksi pahemmin eksyneet. Toimistorakennuksen alakerrassa oli vastaanotto, jonka viereltä löytyi hissi kymmenenteen kerrokseen. Pienen vekslaamisen jälkeen saimme oven auki ja asetuimme taloksi. Wendy oli jättänyt meille selkeät ohjeet alueen palveluista ja hintaan kuuluis myös netti. Wendyn mies(?) käväisi myös nopeasti oven takana varmistamassa, että meillä oli kaikki kunnossa.

Screen Shot 2015-01-30 at 21.40.22Screen Shot 2015-01-30 at 21.40.56

Asunto oli hauska, kuten kuvista varmasti huomaa. Nämä kuvat eivät ole kuitenkaan minun ottamiani, vaan sain ne Wendyltä käyttöön tätä postausta varten. Asunto oli ehdottomasti positiivinen kokemus, mutta kuvat antavat ymmärtää hieman enemmän. Kämppä oli huomattavasti pienempi, eikä ihan niin hyvässä kunnossa mitä kuvat kertovat. Tällaisia on kuitenkaan turha harmitella ja ikkunoista näkyvä maisema korvasi kaikki mahdolliset puutteet. Asunto sijaitsi Insadongissa, eli erittäin keskeisellä paikkaa Soulia. Olimme kävelymatkan päässä useimmista nähtävyyksistä ja siksi metroa tulikin käytettyä vain harvoin muutoinkin lyhyen reissumme aikana. Läheltä löytyi useita ravintoloita, baareja, markkinoita ja nähtävyyksiä. Soul on kaupunki joka herää vasta yöllä ja se kyllä kuului asuntoon.

Screen Shot 2015-01-30 at 21.40.40

Jos olet matkalla Souliin, suosittelisin juurikin vuokraamaan tämän asunnon -erityisesti jos yöelämä on lähellä sydäntäsi. Niin ja toki jos sinua ei myöskään haittaa se, että vessa ja keittiö ovat käytännössä sama huone. Airbnb:stä innostuin samalla myös ja vuokrasimmekin seuraavalle työmatkalle Lontooseen asunnon sujuvasti samaa reittiä! Saatan jopa joskus vuokrata oman vuokraluukkuni Töölöstä Airbnb:n kautta!

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Jerry / Pako Arjesta
  elokuu 25, 2014 at 7:14 am

  Oli kiva kuulla tästä kokemuksestasi :). Mielelläni olisin nähnyt myös sen vessa/keittiöyhdistelmän, sillä se kuulostaa mielenkiintoiselta x). Mutta kivan näköinen asunto kaiken kaikkiaan.

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 25, 2014 at 8:44 pm

   Oli niissä sentään liukuovi välissä, mutta periaatteessa kuitenkin saman oven takana pienessä tilassa 😀 Ei tuo kuitenkaan lyhyellä reissulla tuonut ongelmaa! Olisi kyllä ikävä asioida wc:ssä jos toinen on vieressä kokkaamassa illallista 😀

 • Reply
  Eleina
  elokuu 25, 2014 at 11:09 am

  Hulppeat maisemat tosiaan ja aika kivan pirtsakka värimaailma. Tuota Airbnb:tä voisin itsekin joskus kokeilla. Olen laillasi melko kameleontti eli vaihtelu virkistää myös majoittumisessa.:)

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 25, 2014 at 8:44 pm

   Suosittelen kokeilemaan! 🙂

 • Reply
  Elina / Narulelu maailmalla
  elokuu 25, 2014 at 11:35 am

  Näyttää kyllä ihanan pirteältä kämpältä. Tosin vessa-keittiö-yhdistelmä ei ihan näin äkkiseltään kuulosta kovin houkuttelevalta. Tarkoitus olisi kokeilla Airbnb:tä jossain vaiheessa, mutta saas nähdä milloin.

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 25, 2014 at 8:45 pm

   Joo sitä se oli, en ikinä haluaisi asua tuon värisessä kodissa, mutta pariksi yöksi se oli hauska 😀 Kannattaa kokeilla Airbnb:tä ehdottomasti 🙂

 • Reply
  Katariina K. // la dolce vita
  elokuu 25, 2014 at 11:35 am

  Oih, minäkin tulen varmasti kokeilemaan Airbnb:tä tulevaisuudessa! Ps. Lisää Soul -postauksia pian pian pian, oma lähtö tasan kahden viikon kuluttua kuumottaa jo niin paljon, että ois kiva lukea sun kokemuksia! 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 25, 2014 at 8:45 pm

   Yritän heittää ilmoille lisää Soul-postauksia pian pian pian! 🙂

 • Reply
  Katja
  elokuu 25, 2014 at 1:38 pm

  Ihanan pirtsakka ja omaperäinen asunto. Tuo vessa-keittiö yhdistelmä kuulostaa melko mielenkiintoiselle, siitä ois ollut kiva nähdä kuva. 😀 Jospas sitä joskus tulisi itselläkin tulevaisuudessa käytettyä Airbnbtä.

  • Reply
   Veera Bianca
   elokuu 25, 2014 at 8:45 pm

   Heh, sitä se kyllä oli! Harmi, että en napannut kuvaa tuosta erikoisesta yhdistelmästä! 😀

 • Reply
  VS
  syyskuu 3, 2014 at 5:54 pm

  Tervetuloa! http://www.vanillasky.ee/

 • Leave a Reply