Menu

Matkablogi Veera Bianca – inspiraationa elämäsi seikkailuihin

Tämän matkablogin tarkoitus on inspiroida sinuakin lähtemään elämäsi seikkailulle. Olemaan rohkea ja ottamaan riskejä. 

Niin ja kas hei, ihan ensimmäisenä olisi varmaan kohteliasta esitellä itseni. Kiitos siis että löysit tiesi internetin ihmeellisessä maailmassa juuri tänne – toivon todella että viihdyt! Minä olen Veera, mikä on tietenkin blogin nimestä päätellen kamalan yllättävää. Olen 31-vuotias yrittäjä; matkailualan ammattilainen ja jo pitkän linjan matkabloggaaja.

islanti-2720.jpg

Aiemmin suostuin matkustamaan vain kaupunkikohteissa (erityisesti Aasiassa), mutta tänä vuonna olen oppinut myös rakastamaan luontoa ja vuoristomaisemia. Siispä sen sijaan että tämä blogi keskittyisi tiettyyn kohteeseen tai tapaan matkustaa, keskittyy tämä blogi matkustamiseen yksin matkustavan nuoren naisen näkökulmasta, joka janoaa unohtumattomia kokemuksia milloin missäkin päin maailmaa. Olen aina ollut yhtälailla kotona intialaisen bussiaseman lattialla ilman kenkiä kuin lentokoneen ykkösluokassa sampanjaa lipittäen – elämästä tulisi tylsää jos voisin matkustaa vaan yhdellä tapaa. Majoituksen puolesta pakko kuitenkin myöntää, että harvemmit bongaat minua telttailemasta tai hostellidormista, sillä monta vuotta tien päällä on tehnyt minusta mukavuudenhaluisen, ainakin noin öisin.

Blogista tulet löytämään paljon kohdevinkkejä, trendikkäitä ravintola-ja kahvilasuosituksia, lentoyhtiö- ja hotelliarvosteluja sekä vinkkejä bloggaamiseen ammattina. Kutsun blogiani matkailun lifestyleblogiksi, sillä haluan jakaa kanssanne muitakin elämäni osia (jos niitä joskus sattuu olemaan kaiken pyöriessä niin tiiviisti matkailun ympärillä).

P9280267

Tämän matkablogin tarina pähkinänkuoressa

Veera Bianca -blogi on ollut olemassa jo vuodesta 2008 ja jossain vaiheessa siitä tuli itselleni ammatti. Jossakin tuossa välissä ehdin opiskella itselleni matkailualan tutkinnon ammattikorkeakoulussa Haaga-Heliassa Porvoossa ja osan tutkinnosta The Hong Kong Polytechnic Universityssä Hongkongissa.

Blogini oli alunperin nimeltään Running with wild horses, sillä perustin sen asuessani hevostilalla Australian maaseudulla. Blogin ensimmäisenä vuotena Australiassa jouduin vakavaan ratsastusonnettomuuteen, jossa mursin selkärankani. Päästyäni sairaalasta olinkin jo pian laitesukeltamassa Great Barrier Reefillä, kanoottiretkellä krokotiilien seassa ja helikopteriajelulla valtameren yllä – kolme kokemusta joista mitään en voi suositella vasta murtuneella selkärangalla. Live and learn.

Seuraavaksi 2010 aloitin matkailualan opinnot ja menin töihin lentokentälle pariksi vuodeksi check-iniin, lähtöporteille ja turvatarkastukseen. Opintojen aikana blogini nimettiin Suomen parhaaksi Aasia-blogiksi. Tänä vuonna (2017) blogini palkittiin Suomen suosituimpana matkablogina Cisionin listauksessa. Blogi on myös aiempina vuosina ollut ehdolla The Blog Awards Finlandin Paras Matkablogi -kategoriassa. Veera Bianca -blogi on osa Nordic Travel Bloggers -kollektiivia, johon kuuluu pohjoismaisia ammattitason matkablogeja.

En koskaan suunnitellut tekeväni matkablogia ammatiksi, mutta elämällä on tapana yllättää. En olisi koskaan edes uskaltanut haaveilla mahdollisuudesta matkustaa työkseni.

Bloggaamisen lisäksi teen sosiaalista mediaa ja PR:ää matkailualan toimijoille oman yritykseni kautta. Osalle asiakkaista teen sosiaalisen median sisältöjä viikosta toiseen ja välillä pidän isompia koulutuksia esimerkiksi hotelleille.

Blogi on tuonut työpöydälle myös satunnaisia kirjoitushommia. Matkajuttujani on julkaistu mm. Matador Networkissa, Expedia Singaporella ja Finnairin blogissa. Voit lukea kaikki julkaisemani artikkelit täältä.

DSG_2694-Redigera.jpg

Blogin yleisö

Veera Bianca -blogin yleisöstä 90% on suomalaisia kuluttajia ja seuraavaksi merkittävimmät lukijamäärät tulevat Ruotsista, Australiasta ja Yhdysvalloista. 70% lukijoista ovat naisia ja suurin osa 27-37-vuotiaita. Blogia lukee kuukausittain yli 30 000 suomalaista.

Instagramissa blogilla on yli 26 000 seuraajaa: @veerabianca

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Yhteistyöehdotukset voit laittaa minulle suoraan sähköpostiin veera@veerabianca.com

Saat sähköpostitse mediakortistani lisätietoja blogin yleisöstä ja toteutetuista kampanjoista!