MINDSET

30 x life lessons from 30 years

*Radisson Blu Plaza sponsoroi majoitukseni

Heräsin muutama päivä sitten Radisson Blu Plazan sviitistä Helsingissä ja huomasin olevani 30-vuotias. Kappas keppana. Vietin ystävieni kanssa synttärijuhlia Plazan executive -sviitissä, joka osoittautui täydelliseksi juhlapaikaksi 15 rakkaimmalle ystävälleni.

Aamu alkoi kahvin tuoksulla ja täydellisellä huoneaamiaisella ennen lentoa Tukholmaan. Päätin omistaa aamiaiseni miettimällä miten paljon fiksumpi ja filmaattisempi olen nyt kolmekymppisenä – mitä kaikkea olen oppinut tämän villin elämän aikana.

Majoitus Helsingissä: Radisson Blu Plaza

1. Luota intuitioon

Intuitio on osoittanut 30 vuodessa olevansa aina oikeassa, ihan kaikesta. Monesti ihmisistä, tilanteista ja työpaikoista tulee jonkinlainen intuitio ja jos olen päättänyt olla huomioimatta sitä, olen oppinut sen myöhemmin kantapään kautta.

2. Et voi olla kaikkea kaikille

Jos yrität olla kaikkea kaikille, et lopulta ole mitään kellekään.

3. This too shall pass

Välillä tuntuu siltä että koko maailma kaatuu, mutta kaikesta pääsee yli ja elämä aina lopulta löytää keinon jatkua. Pian huomaat, että kaikki on taas ihan hyvin.

4. Älä tee muille mitä et haluaisi itsellesi tehtävän

Tämä taitaa olla ainut raamatullinen neuvo, jonka pidän aina mielessä. Mietin aina mitä toivoisin itse muilta eri tilanteissa ja pyrin toimimaan sen mukaan.

5. On ihan ok olla liian kiltti

Minua on aina moitittu siitä, että olen liian kiltti kaikille. Toki pitää muistaa ajatella itseään, mutta aion jatkossakin olla liian kiltti muita ihmisiä kohtaan.

6. Älä jätä aamiaista välistä

Aamiainen on päivän paras ateria ja rakastan nauttia rauhallisia terveellisiä aamiaisia kotona kiireisenkin arjen keskellä.

7. Opi heräämään aikaisin

Myönnän, viimeiseen 30 vuoteen mahtuu liian monta aamua jolloin olen kirjaimellisesti juossut sängystä kahdessa minuutissa ulos ovesta – täydellinen päivä alkaa kuitenkin rauhallisesti ja päivät ovat aina produktiivisempia kun herään aikaisin.

8. Meditoi

Välillä aloitan aamuni meditoimalla, mutta vain silloin tällöin ja yleensä 5-15 minuuttiin kerralla.

9. Älä vaadi itseltäsi liikaa

Oli kyse sitten meditoimisesta, urheilusta tai työn tekemisestä – vähemmän on joskus enemmän. Ainakin jos aloitat jotain uutta, aloita se kaikessa rauhassa.

10. Luota to do -listoihin

Unohdan kaiken mitä en kirjoita ylös. Kaiken. Viimeisten vuosien aikana olen luonut lähes pettämättömän systeemin mobiilikalenterin, to do -listojen ja Trello-ohjelman avulla.

P5010042.jpg

11. Loving might be a mistake, but its worth making

Viimeisen 30 vuoden aikana olen murtanut sydämeni kolmesti niin pahasti, että tuskin tunnen sitä enää koskaan täysin ehjäksi. But it’s ok. Sydänsurut tuntuvat joskus lopullisilta mielentiloilta, mutta time will pass and you’ll be ok again.

12. It’s ok not to be okay

Oli kyse sitten sydänsurusta tai mistä vaan, on ihan ok että sitä ei ole aina ihan ok. On hyvä myöntää itselleen huono olo ja tuntea rohkeasti juuri sen mitä tuntee.

13. Ole rohkea ja ota riskejä

Elämässä pitää ottaa riskejä. Mukavuusalueen ulkopuolelta löytyy yleensä ne asiat, jotka mullistavat elämäsi.

14. Et voi muuttaa toista ihmistä, mutta voit muuttaa oman käytöksesi

Se miksi meidän on joskus vaikea ymmärtää muita ihmisiä tai niiden reaktioita johtuu ihan vain siitä että olemme kaikki erilaisia. Kukaan meistä ei voi muuttaa toista ihmistä ja kun sen hyväksyy tuntuu elämä helpommalta.

15. When people show you who they are, believe them

Toki kaikki tekee elämänsä aikana virheitä, mutta sen sijaan että antaisit jollekin aina uuden mahdollisuuden – joskus ihmiset vaan näyttävät oikean persoonansa ja sitä kannattaa uskoa.

16. Vaikeat ajat opettaa ketkä ovat oikeita ystäviä

Viime vuosien varrelle on mahtunut vaikeita kokemuksia, mutta vaikeiden kokemusten kautta oppii aina kuka todella välittää. Pidä lähelläsi vain ne ystävät, jotka pysyi vierelläsi myös vaikeana aikana.

17. Ole maailman paras ystävä

Kukaan meistä ei ole täydellinen, mutta jokainen meistä voi olla paras mahdollinen ystävä toiselle. Olla läsnä. Kuunnella. Välittää aidosti.

18. Elämä rikastuu kun ystäväpiirisi on täynnä erilaisia ihmisiä

Suurin oppituntini elämässä on aina ihmiset jotka ovat mahtuneet matkan varrelle. Ystäviini kuuluu muita kolmekymppisiä helsinkiläisiä, intialainen maailman vahvin mies, kaksikymppisiä, kuusikymppisiä, miehiä, naisia, transseksuaaleja, vuohi, rikkaita bisnesmiehiä, köyhiä opiskelijoita ja ihan vain ihmisiä maailman joka laidalta. And that’s the best school.

19. Ole 100% oma itsesi äläkä mieti mitä muut ajattelee

Etenkin bloggaajana kun tuon itseäni tavallista enemmän esille internetin välityksellä tuhansille ihmisille, sitä joskus mietti mitähän muut ajattelee. Ja harvoin mietin mitä tuntemattomat ihmiset ajattelee vaan nimenomaan ystävät. And that’s silly. If someone can’t handle me, they can leave.

20. Kysy muilta ihmisiltä niiden elämästä

Älä koskaan ole niin itsekäs, että kerrot vain itsestäsi. Ole kiinnostunut muista ja kysy heiltä kysymyksiä. Kysy kuulumisia. Kuuntele. Anna neuvoja. Just BE THERE.

 

P5010048.jpg

21. Unelmia kannattaa tavoitella

Elämä on aika hieno lahja eikä sitä kannata hukata tehden työtä jota vihaa, seurustellen jonkun kanssa joka on ihan ok tai asuen jossain missä ei oikeastaan viihdy. Meillä on enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan ennen. Go get them.

22. Opi ihan oikeasti elämään hetkessä

Ryhdyttyäni yrittäjäksi opin elämään hetkessä. Tulevaisuus on niin epävarma ja juuri tässä minulla on kaikki mitä haluan. Joten haluan olla läsnä tässä ja nyt.

23. Välitä – ihan täysillä

Oli kyse sitten ystävistäsi, kumppaneistasi, perheestäsi tai siipensä loukanneesta pulusta – älä jätä ketään yksin. Jos pidät silmäsi auki, joku jossain tarvitsee aina apuasi. Vieläkin välillä mietin mitä tapahtui sille koiralle thaimaalaisella temppelillä, jota emme voineet pelastaa tuntien etsimisestä huolimatta.Tai mitä olisin voinut tehdä toisin pelastaakseni variksen poikasen autotieltä. Mitä tehdä jotta naapurin mummo ei olisi yksinäinen.

24. Luota sydämeen ennen järkeä

Välillä sydämen seuraaminen ja järjen taakse jättäminen on johtanut aivan vääränlaisiin paikkoihin kerta toisensa jälkeen. Mutta elän jatkossakin mielummin sydän edellä.

25. Älä kilpaile

En ole koskaan ollut kilpailuhenkinen, ratsastusurani aikana kilpailin koska jotenkin ajattelin että niin vaan kuuluu tehdä vaikka vihasin jokaista kuumottavaa kierrosta esteradalla. Blogimaailma voi myös olla kilpailuhenkinen, mutta onnistut parhaiten keskittyessäsi ihan vain siihen omaan juttuun.

26. Päästä irti

Irti päästäminen ei ole helppoa, oli kyse sitten ihmisestä, muistosta tai mistä tahansa. Mutta joskus meidän on pakko päästää irti ja opetella arvostamaan muistoa sen sijaan että pitäisimme väkisin kiinni menneisyydestä.

27. Anna anteeksi

Olen antanut anteeksi mitä radikaalimpia asioita mitä ihmiset ovat minulle tehneet. Ja aion tehdä niin jatkossakin. Sen sijaan että poistaisin ex-miehen jokaisesta somesta ja puhelimesta, haluan löytää uuden yhteisen tien vaikka se veisi kauemmin aikaa. Anteeksianto on lopulta palvelus itselleen.

28. Aika on paras lääke

Ajalla on tapana korjata asioita. Joskus vaikealle asialle ei voi tehdä mitään muuta kuin antaa aikaa ja se on ihan ok.

29. A humble heart is a noble heart

Ihan sama miten pitkälle pääset elämässäsi, ole aina ihminen toiselle ihmiselle.

30. Ole kiitollinen, ihan kaikesta

Kun aloitat aamusi rauhassa, mieti hetki mistä olet kiitollinen tänään. Pyri aina olemaan kiitollinen kaikesta mitä elämä on matkan varrelle tuonut.

Kiitos Radisson Blu Plaza ikimuistoisisten synttärijuhlien mahdollistamisesta ja tästä täydellisestä aamupalasta vuoteessa!

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  toukokuu 12, 2018 at 12:48 pm

  Onnea Veera – olet upea!

 • Reply
  Emmi
  toukokuu 20, 2018 at 2:04 pm

  “Heräsin muutama päivä sitten Radisson Blu Plazan sviitistä Helsingissä ja huomasin olevani 30-vuotias. Kappas keppana. ” XDDD ei hitsi miten repesin tälle ihanalle aloitukselle sun blogissa! miten rennosti sitä voikaan omiin kolmikymppisiinsä suhtautua! 😀 ja niin, paljon onnea!

 • Reply
  Nimetön
  toukokuu 22, 2018 at 3:33 pm

  Nää vinkit on aivan _fierce_! Ja onnea, vaikkakin aika myöhässä.

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  kesäkuu 22, 2018 at 3:03 pm

  Tosi paljon hyvää!! Varsinkin numero 20!
  Meitsi saa jo pian melkein ruveta miettiin 40 -ilstaa 😉
  Ihanaa juhannusta sinulle!

 • Reply
  Bonusetu
  heinäkuu 12, 2018 at 12:24 pm

  Kiitos vinkeistä,Noi pitäis kyl jokaisen muistaa! 🙂 Niin monta lempparia nousi esiin, etenkin 13,19,20, 24, 25…osa hankalia välillä noudattaa 😀 Mikä on sun lemppari?

 • Leave a Reply