Matkavinkit

12 x kiitollista hetkeä maailmalta

1. Auringonnousu Clearwater Beachillä Floridassa

Viime viikolla heräsin pitkän lennon jälkeen Clearwater Beachillä Hilton-hotellissa Floridassa ja huomasin aamulla, että hotelli sijaitsi aivan hiekkarannalla. Heräsin jet lagin vuoksi jo aamulla ennen kuutta, joten hiivin flip flopit jalassa ulos hotellihuoneestani nauttimaan hattaran värisestä auringonnoususta rannalle ennen päivän tulevia työkiireitä.

Lue lisää:

PB160042.jpg

PB160052.jpg

PB160047.jpg

2. Tämä aamiainen Kroatiassa

Kävin kesällä työmatkalla Kroatiassa ja nautin ensimmäisenä päivänä hotellillani täydellisen hitaan aamiaisen terassilla auringon paahteessa. Olisin voinut syödä aamiaista koko päivän. Aamiaisen jälkeen lähdin koko päiväksi tutkimaan paikallisia viinitiloja, joten päivä ei oikeastaan olisi voinut olla paljoa parempi.

P5232241.jpg

P5242434.jpg

P5232351.jpg

3. Auringonnousu San Franciscon Golden Gate Bridgellä

Käväisin kesällä Finnairin pressimatkalla San Franciscossa ja aloitin matkan viimeisen aamun nappaamalla taksin Golden Gate Bridgelle ja nautin taas kerran maailman kauneimmasta auringonnoususta. Matkalle tosin sattui myös ihan seinähullu taksikuski, joka oli ainakin humalassa ja pilvessä ja lauloimme koko ajomatkan yhdessä karaokea ja ajoimme vahingossa koko sillan ohi ainakin 10 kilometriä. Välillä vähän jännitti.

Lue lisää:

P6043133.jpg

P6022907.jpg

4. Aamulenkki ja yllättävät treffit Bondi Beachillä, Sydneyssä

Lensin viime keväänä neljän lentokentän kautta Helsingistä Sydneyyn ja saavuin kohteeseen jo aamulla viiden maissa enkä saanut hotellihuonettani ennen kolmea. Jätin matkalaukun hotellille ja hyppäsin bussilla kohti Bondi Beachiä, jossa en ollut käynyt vuosiin. Nautin valtameren aalloista ja tapasin hollantilaisen liikemiehen, jonka kanssa lähdin viettämään omia synttäreitäni Hilton-hotellin loungeen shampanjalasien äärelle – because life should be an adventure.

Lue lisää:

P5020770.jpg

P5020743.jpg

5. Jälleennäkeminen karvaisten ystävieni kanssa Goulburnissa, Australiassa

Jos joku paikka tässä maailmassa tuntuu kodilta, on se Australiassa sijaitseva pieni maalaiskaupunki Goulburn jossa olin vaihto-oppilaana 11 vuotta sitten. Minulla on edelleen perheen kotitalossa jopa oma huone! Käväisen Australissa joka toinen vuosi ja se on joka kerta yhtä ihmeellistä. Sitten siellä on nämä eläinystävät. Allaoleva koira on Angelina, joka alkaa olla jo 15 vuotias. Lähtiessä Australian kotoa sydän särkyy ajatuksesta, että en koskaan tiedä milloin on se viimeinen kerta kun tapaan tämän rakkaimman koiraystäväni…

Lue lisää:

P5060920.jpg

P5060967.jpg

6. Maisemista nauttiminen junan ikkunasta Sveitsissä

Lähdin kesällä lähes turhan lyhyelle matkalle Sveitsiin kahdeksi päiväksi, koska why the hell not. Onneksi lähdin. Vietin kaksi ikimuistoista päivää parhaassa mahdollisessa seurassa seikkaillen alpeilla. Viimeisenä päivänä matkasimme kaikki yhdessä junalla maan toiseen päähän ja tajusin, että ikkunathan saa auki. Tungin pääni ulos lähes koko matkaksi ja kuuntelin Pocahontasin Colors of the Wind -biisiä repeatillä pienessä viiniflunssassa.

Lue lisää:

IMG_1381.jpgKuva: Rania Rönntoft

P8090023.jpg

7. Veneajelu Mekongjoella Vietnamissa

Vietnam on yksi suosikkikohteitani ja osallistunkin vuosittain matkamessuille Ho Chi Minh Cityssä. Tällä Vietnamin matkalla pääsin tutustumaan myös Mekongjoelle. Muiden istuessa pelastusliiveissään penkkiriveillä selät suorana, nappasin minä katukojusta tuoreen kookoksen ja makasin auringon paahteessa veneen takaosalla lattialla – elämän pitää maistua elämältä. Elämästä puheen ollen, nappasin tältä matkalta tuliaiseksi myös melko hengenvaarallisen Denguekuumeen.

Lue lisää:

P9090005.jpg

IMG_0639.jpg

IMG_0660.jpg

8. Pyhiinvaellus Japanin metsiköissä

Päätin henkisesti raskaan kesäni pyhiinvaelluksella Japanissa, koska Ben & Jerry’s ja Netflix ei aina riitä. Pyhiinvaelluksessa metsien ja temppelien keskellä oli lopulta odotettua puhdistavampi merkitys mitä olin edes osannut odottaa. Tuntui aidosti siltä, että jätin jotain taakseni tuona päivänä ja sen jälkeen elämä onkin mennyt eteenpäin ja rankat ajat ovat jääneet enimmäkseen jo taakse.

Lue lisää:

P9280267

P9280258

9. Islantilaisella vesiputouksella haaveilu

Olin tänä vuonna niin onnekas, että sain mahdollisuuden matkustaa Islantiin kolmesti. Islanti on yksi maailman uskomattomimmista maista – tai se ei oikeastaan edes tunnu maalta, vaan aivan toiselta planeetalta. Kiitos Islannin, olen tänä vuonna ymmärtänyt että olen paljon muutakin kuin hopeless city girl. Islantilainen luonto on henkeäsalpaava, enkä koskaan unohda allaolevaa hetkeä Euroopan vahvimman vesiputouksen reunalla.

Lue lisää:

islanti-2720.jpg

10. Veneretki Kreikassa

Matkustin ruotsalaisten blogikollegoiden kanssa Kreikan Kassandraan loppukesästä. Vietimme yhden päivän kokonaan merellä kreikkalaisten rytmien ja mojitojen tahdissa. Vesi on ehdottomasti minun elementti ja voisin viettää veneessä vaikka kuukausia istuen keulassa nauttien lämpimästä auringosta ja kirkkaan turkoosista merestä. Kreikan Kassandraan palaamme tällä porukalla varmasti ensi vuonna uudelleen!

Lue lisää: 

DSG_2769.jpg

DSG_2720.jpgKuvat: Rania Rönntoft

11. Bagel New Yorkin Brooklyn Bridgellä

Matkustin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin ja päädyinkin sinne sitten heti kolmesti. Ensimmäisellä matkallani tapasin bloggajakollegani ja rakkaan ystäväni aamukävelyllä Brooklyn Bridgellä. Matkustamme molemmat niin paljon, että harvoin näemme täällä kotikaupungissa, joten mikä sen parempaa kuin bagelit Brooklynissä!

Lue lisää:

P3199373.jpg

12. Aperol Spritz Milanon kattojen yllä

Matkustin keväällä Milanoon ruotsalaisen blogikollegani Towen kanssa matkamessuille. Messukiireen keskeltä löytyi sopiva aurinkoinen hetki nauttia Aperol Spritz jos toinenkin terassilla. Vietimme drinkkien äärellä muutaman tunnin juoruillen blogimaailman jännittävistä juonenkäänteistä ja nautimme kaupungin upeista maisemista. Muistan oikeastaan enää vain auringon paisteen ja loputtoman nauramisen.

Lue lisää:

aperol_milan

Olen myös tajuttoman kiitollinen siitä miten paljon olen saanut kokea vuonna 2017, niin maailmalla kuin kotonakin. Ja kaikista kiitollisin olen siitä keiden kanssa olen saanut jakaa näitä upeita hetkiä. Olen myös kiitollinen siitä, että saan viettää vielä ensi viikon Dubaissa ja sitä seuraavan Wienissä ennen joulun viettoa kotona perheen kanssa Turun metsissä.

Ja kiitos teille jotka jaksatte lukea blogiani vuodesta toiseen, te mahdollistatte tämän kaiken ja siitä en voi koskaan olla tarpeeksi kiitollinen!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  marraskuu 24, 2017 at 8:05 am

  Monta ihanaa ja ikimuistoista hetkeä! On hienoa osata pysähtyä myös pohtimaan, mistä onkaan kiitollinen – helposti sitä kaiken kiireen keskellä niin arjessa kuin matkaillessa touhottaa täyttä vauhtia eteenpäin, joten on hyvä muistuttaa itse välillä myös pysähtymisestä hetkeen ja siitä nauttimiseen. Onneksi nämä matkamuistot säilyvät mielessä läpi loppuelämän. <3

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 25, 2017 at 8:33 pm

   Vuoden lopussa on kieltämättä ihana pysähtyä hetkeksi ja katsoa mihin kaikkialle se vuodessa eksyikin! 😀 Matkamuistot pitää järjissä marraskuisessa pimeydessä!

 • Reply
  Sini / Sini matkakuumeessa
  marraskuu 24, 2017 at 11:44 am

  Samaa mieltä tuosta kiitollisuudesta. Ihan hyvin voitais alkaa viettää kiitospäivää Suomessakin. Ihan vaikka sellaista oman näköistä, jossa hyvällä porukalla syödään ja juodaan. Ja kaikki sanovat vuorotellen, mistä ovat kiitollisia.

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 25, 2017 at 8:33 pm

   No juuri näin! Täytyykin ensi vuonna muistaa ja kutsua ystävät kylään! 🙂 <3

 • Reply
  Jenna / Huge passion for life
  marraskuu 27, 2017 at 8:29 am

  Mulla meni kylmiä väreitä noista kuvista! Niin monta unohtumatonta ja upeaa hetkeä. Sydän Sveitsille ja Japanille <3

 • Reply
  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA
  joulukuu 1, 2017 at 8:03 pm

  Oon kyllä niin samaa mieltä Anna-Katrin kanssa, että on hienoa osata pysähtyä hetkeksi ja miettiä mistä kaikesta on kiitollinen. Sulla oli kyllä upeita hetkiä, tapahtumia ja fiiliksiä, joista oot kiitollinen. Pitäisi itsekin pysähtyä usemmin miettimään mistä kaikesta sitä itsekin on kiitollinen. 🙂

 • Reply
  Travelloverin Annika
  joulukuu 1, 2017 at 10:20 pm

  Kiitollisuus on minulle hyvin tuttu tunne, milloin olen reissussa. Istun sitten rannalla, kahvilassa, katselen auringon nousevan tai laskevan, käyn nukkumaan aktiivisen päivän ja paljon näkemisen jälkeen. Niinä hetkinä olen kiitollinen, että elämä mahdollistaa sen, että saan kokea ja elää itseni näköistä elämää.

 • Leave a Reply