Bloggaaminen

Vuoden 2016 Matkablogikonferenssit

Matkabloggaaminen on viimevuosina nopeasti muuttunut monelle ammatiksi ja joka vuosi maailmalta löytyy useita hyödyllisiä konferensseja, joissa matkabloggaajien kannattaisi vierailla. Matkablogikonferenssit sopii kaikille, jotka haluavat oppia lisää alasta – olit sitten vanha konkari tai vasta blogitaipaleesi alussa.

Kaikkiin matkablogikonferensseihin on hyvä ottaa mukaan blogin käyntikortteja ja media kit! 

PA150132.jpg

Tässä lista vuoden 2016 matkablogikonferensseista ympäri maailmaa;

Tammikuu:

Matkamessut, Helsinki 21.-24.1.

MATKA on Pohjois-Euroopan suurin vuosittainen matkailutapahtuma. Matkamessuille kannattaa tulla inspiroitumaan uusista matkakohteista, tapaamaan muita bloggaajia ja verkostoitumaan alan ammattilaisten kanssa. Messuilla on myös mielenkiintoisia luentoja ja useita kilpailuja!

Matkamessuille voi saada bloggaajapassin täyttämällä hakemuksen tästä 3.1. mennessä.

Voit tietysti tulla matkamessuille yleisöpäivinä myös ostamalla tavallisen kävijälipun 15 eurolla. Matkamessuilla Helsingissä on myös paljon kansainvälisiä matkabloggaajia Nordic Bloggers Experience -kampanjan kautta.

IMG_4645.jpg

Maaliskuu

ITB Berlin, Berliini 9.-13.3.

ITB Berlin on Helsingin matkamessujen kaltainen tapahtuma, mutta kymmenen kertaa suurempi sellainen. ITB Berlin on tarkoitettu nimenomaan matkailualan ammattilaisille. Bloggaajat voivat akkreditoitua median tavoin ITB:n nettisivuilta.

Matkabloggaajille löytyy useita mielenkiintoisia verkostoitumismahdollisuuksia ja iltakemuja sekä speed networkingiä. ITB Berlinin Travel Massivea ei kannata missata!

Syyskuussa Singaporessa on myös ITB Asia, joka ei toistaiseksi ole ollut niin suosittu bloggaajien kesken.

Women in Travel Summit, Irvine USA 18-20.3.

Women in Travel Summit on ensimmäinen kokonaan naisille tarkoitettu matkablogikonferenssi. Konferenssin tarkoituksena on keskittyä bloggaamisen kehittämiseen sopiviin työkaluihin, lähteisiin ja networkeihin erilaisten workshopien ja luentojen kautta.

Konferenssi sopii kaikille naisille, jotka toimivat online-matkailun maailmassa.

Rekisteröitymään pääset tästä.

IMG_3549-2.jpg

Toukokuu:

TBEX North America, Bloomington USA 29.-31.5.

TBEX on maailmalla tunnetuin matkablogikonferenssi, joka järjestetään eri puolilla maailmaa joka vuosi. TBEX tuo yhteen matkabloggaajat, journalistit, instagrammaajat, vloggaajat ja matkailuyritykset. TBEX on itselleni aina se paikka, jossa opin kaikista eniten bloggamisesta.

Konferenssissa on workshoppeja, seminaareja, networkkausta, keskusteluja ja paljon hauskaa ohjelmaa. Monen bloggaajan mielestä parasta TBEXissä kuitenkin on pre/post -matkat, joihin bloggaajat voivat hakea ja osallistua veloituksetta.

Rekisteröitymään pääset tästä.

PA150206.jpg

Kesäkuu

TBC Asia, Sri Lanka 7.6.

TBC Asia on konferenssi, joka on toteutettu yhteistyössä Cinnamon Hotels & Resortsien, Sri Lankan Airlinesin ja Profesisonal Travel Bloggers Associationin kanssa.

TBC Asiaan kuuluu myös pre-Conference tour, johon pääset rekisteröitymään tästä.

PA150130.jpg

Heinäkuu

TBEX Europe, Tukholma 14.-16.7.

Vihdoinkin TBEX, johon vähintäänkin jokaisen suomalaisen matkabloggaajan on osallistuttava! TBEX Stockholmia ei ihan oikeasti kannata missata! Suomalaisia matkabloggaajia on varmasti lähdössä isolla porukalla paikalle.

IMG_4508.jpg

Syyskuu

Adventure Travel Summit, Anchorage USA 19.-22.9.

Osallistuminen Adventure Travel Summittiin on jo itsessään seikkailu, sillä konferenssi pidetään tänä vuonna Alaskassa.

Konferenssin ideana on auttaa osallistujia kasvattamaan seikkailu bisnekseksi, on kyse sitten matkablogista tai matkatoimistosta. Pre-tourille kannattaa osallistua!

Rekisteröitymään pääset tästä.

PA150134.jpg

Lokakuu

TBEX Asia, Manilla 13.-16.10.

Vuoden kolmas TBEX pidetään tänä vuonna Filippiineillä, joten pre-ja post tourit on varmasti päräyttäviä! Itselläni on ainakin tarkoituksena osallistua TBEX Asiaan tänäkin vuonna.

Outdoor Blogger Summit, Wyoming USA 13.-15.10.

Outdoor Blogger Summittia vietetään vuosittain SHIFT festivaaleilla Jackson Holessa. Outdoor Blogger Summit tuo yhteen puhujia, seikkailuja, hyviä keskusteluja ja outdoor -bloggaajia.

Rekisteröityminen aukeaa tämän linkin taakse lähipäivinä.

IMG_4353.jpg

Marraskuu

World Travel Market, Lontoo 7.-9.11.

World Travel Market on MATKA:n ja ITB:n kaltainen matkamessu, joka järjestetään vuosittain Lontoossa.

WTM:ssä bloggaajille on järjestetty luentoja, speed networkingia ja hyviä bileita (priorities).

Rekisteröidy pressinä tästä.

Muita matkablogikonferensseja 2016 (ajankohta ei varmistunut):

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Reason for a Season
  tammikuu 3, 2016 at 3:59 pm

  Jee! Kai mennään kaikkiin :D. No ei kai, mutta onpas paljon hyviä. Kiinnostas kaikki Jenkeissä olevat. Mutta mun lompakko täällä huutelee että kattele vaan noita Euroopan konferensseja 8).

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 9, 2016 at 10:26 am

   No siis tietysti mennään kaikkiin, right 😉

 • Reply
  Maarit Johanna
  tammikuu 3, 2016 at 4:23 pm

  Wouu!! Mihin oot näistä itse menossa? Olispa hauska lähteä johonkin konferenssiin porukalla, kun en ole itse käynyt kuin Matkamessuilla vasta. Toivottavasti pääsen edes sinne tänä vuonna, kun kävi vähän paskasti budjetoinnin suhteen. Mua kiinnostais ihan hurjasti tuo Anchoragen konferenssi <3

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 3, 2016 at 4:34 pm

   Mä olen menossa MATKAan, ITB Berliiniin, TBEX Stockholmiin, toivottavasti TBEX Asiaan ja WTM:ään 🙂

 • Reply
  ananas2go
  tammikuu 3, 2016 at 4:30 pm

  Olipas hyödyllinen kooste, kiitos! Helsingissä nähdään ainakin.

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 9, 2016 at 10:25 am

   Siellä nähdään! 🙂

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  tammikuu 3, 2016 at 4:49 pm

  Tosi hyödyllinen postaus!
  Helsinkiin messuille olen itse menossa. Berliini kiinnostaa myös, olen jo pitkään halunnut siellä ITB:ssä käydä. Oliko niin että oot itse joskus käynyt tuolla ITB Berliinissä? Jos blogilla ei niin paljoa lukijoita ole, saako ITB Berliinistä paljoa irti, vai voiko sinne mennä vain katselemaan Helsingin matkamessujen tapaan?

  Tuo Tukholma kiinnostaisi myös, koska se olisi niin lähellä 🙂 Miksei myös Lontoo ja tuo Dublinissa järjestettävä (saisin hyvän syyn lähetä uudestaan Irlantiin), kunhan siitä vaan tulee lisää tietoa. Alaska olisi myös todella upea ja kiinnostava, ei vaan taida rahat riittää ihan tällä hetkellä kun ei ole töitä..

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 9, 2016 at 10:25 am

   Kiitos! Nähdään Helsingin messuilla! Berliinissä olen käynyt itse monena vuonna, sieltä varmasti hyöty sinulle voisi löytyä kansainvälisten matkabloggaajien kanssa verkostoitumisesta ja hyvien luentojen kautta! 🙂 Inspiraatiota näistä saa aina väkisinkin! ITB on tarkoitettu kokonaan ammattilaisille, mutta sinne on silti helppo saada lippu ITB:n sivuilta.

   Tukholmaan meitä on varmasti lähdössä porukka bloggaajia, laittelen blogiin infoa lisää kevään mittaan!

 • Reply
  Tiia/ReiseReise
  tammikuu 3, 2016 at 5:48 pm

  Voi vitsi, tuonne Berliiniin olisi mahtavaa päästä ja olen jo tuolloin Saksassa. Mutta ei vaan taida lukijämäärä ym. jutut täyttyä.

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 3, 2016 at 6:25 pm

   Ei lukijamäärillä ole mitään tekemistä näiden kanssa, ei ei ollenkaan! Voi tietenkin olla, että pienellä lukijamäärällä ei aina saa messuille bloggaajapassia, mutta liput ei maksa paljoa! 🙂 Eli tule ihmeessä vaikka päiväksi tapaamaan ihmisiä ja kuuntelemaan luentoja! 🙂

 • Reply
  Tea
  tammikuu 4, 2016 at 12:49 am

  Dublin kiinnostaisi ehdottomasti varsinkin aikataulunsa puolesta. Onko suunnitteilla mitään kimppalähtöä jonnekin näistä? Täysin järkkäriksi en ehdi ryhtyä mutta toistaiseksi työ mahdollistaisi pienen projektin jonkun kanssa. 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 9, 2016 at 10:23 am

   TBEX Stockholmiin on varmasti tulossa jonkin sortin kimppalähtö! Muista voisi tietenkin jubailla! 🙂

   • Reply
    Cherry
    maaliskuu 10, 2017 at 3:12 am

    "आपको अपनी अपेक्षाओं के à¤77&2306;तर्विर##23&9;ध&#23…9;ं के भी सर्वमान्य हलों की दिशा में सक्रिय होना चाहिए।"मूल मंत्र तो यही है… आपकी पोस्ट्स food for thought टाइप होती हैं…

 • Reply
  Marimente
  tammikuu 4, 2016 at 12:58 pm

  Kiitos Veera hyödyllisestä listasta! Lokakuussa järjestetään myös Italian Riminillä TBD Italy-tapahtuma matkabloggaajille, tälle vuodelle päivät ei ole vielä varmistuneet http://www.tbd-italy.com/en/. Italialainen matkabloggaajakamu tiesi kertoa, että paikan päällä on paljon verkostoitumista, matkailuyrityksiä jne. Ja lokakuussa on Riminillä vielä aika kivat kelitkin 😉

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 9, 2016 at 10:22 am

   Kas kiitos kun muistutit, lisäsin loppuun TBD Italyn odottamaan ajankohdan varmistusta! 🙂 Tänne voisi tänä vuonna vaikka eksyä!

 • Reply
  Heidi / Maailman äärellä
  tammikuu 7, 2016 at 9:07 am

  Kuulostaapa mielenkiintoiselta! Tukholmaa voisi oikeasti miettiä, muut ovat mahdottomia omien töiden takia… ja juu, ei taida ylimääräisiä eurojakaan olla konferenssimatkojen varalle.
  Jos sinulla on muute aikaa selailla Instagram-kuviasi, minulla olisi sinulle blogissani haaste kirjoittaa kymmenestä tykätyimmmästä eri kategoriaan liittyvästä Instagram-kuvastasi.
  http://maailmanaarella.com/2016/01/07/blogihaaste-instagramin-ihanimmat/

  • Reply
   Veera Bianca
   tammikuu 9, 2016 at 10:22 am

   Tukholmaan kannattaa tulla, TBEX on näistä vielä varmasti se hyödyllisin konferenssi, joten hyvä ett äse on Tukholmassa! 🙂

   Ja kiitos haasteesta, blogissa menossa muutaman viikon iso remontti joten yritän tarttua siihen kun homma reerassa! 🙂

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  maaliskuu 22, 2016 at 7:00 pm

  Kiva postaus. Harmi että tuo Kalifornian konferenssi jäi töiden ja muiden menojen takia välistä vaikka olenkin täällä ihan lähellä. Suunnitelmissa on viettää kesä Suomessa joten jos jonkunlainen porukka on lähdössä Tukholmaan, lyöttäytyisin mielelläni mukaan!?

  • Reply
   Veera Bianca
   maaliskuu 27, 2016 at 11:23 am

   Varmasti on lähdössä jonkin sortin porukka Tukholmaan täältä Suomesta käsin! Oletko Facebookin Matkabloggaajat tai Matkabloggaajien somet -ryhmässä? Sinne varmasti sovitaan jotain lähtevän jengin kanssa jos mennään porukalla 🙂

   • Reply
    Tessa
    maaliskuu 10, 2017 at 3:41 am

    I like the helpful inrfomation you supply in your articles . I will bookmark your weblog and take a look at once more right here regularly . I am slightly certain I’ll be told a lot of new stuff right here! Best of luck for the following!

 • Reply
  jaana
  marraskuu 27, 2016 at 10:06 pm

  Hei olisi ihana saada ensi vuodelle samanlainen postaus jos vain mahdollista tai vinkkia mista voisi loytaa tapahtumista tietoa jne. Kiitos!

 • Leave a Reply