Health Weight loss

”Haluan muuttaa jonkun koko elämän”

It doesn’t matter how many times you fall, what matters is how many times you get up.

Makasin ripsihuollossa Laura’s Beauty & Wellnessin tiloissa Töölössä, jota ystäväni oli minulle suosittellut. Ripsiä laittoi pinkkitukkaiken  tatuoiti nuori nainen, joka innostuneena kertoi minulle unelmistaan. Mielessäni hengähdin syvään ja voivottelin omaa epäonnista kesääni. Olin väsynyt ja stressaantunut ja olisin halunnut ottaa oikeastaan vain päiväunet.

”Mulla on unelma muuttaa jonkun koko elämä,” totesi tämä räväkkä ripsiäni liimaileva Personal Trainer ja tuleva Life Coach, Laura. En saanut vieläkään sanaakaan suustani ulos, mutta innostuin niin lujaa, että mielessäni heitin voltin ja ainakin kolme kuperkeikkaa. Miten kertoisin tälle tuntemattomalle naiselle, että hänen pitäisi muuttaa juuri minun elämä. Miten kertoisin hänelle, että juuri häntä olen etsinyt?

P5111234.jpg

Jo parin vuoden ajan olen haaveillut, että löytäsin rinnalleni jonkun joka olisi valmis auttamaan. Olen aina ollut isokokoisempi, mutta murrettuani selkärankani ratsastusonnettomuudessa 2008 hyvinvointini on ottanut jyrkän alamäen. Olen lihonnut onnettomuuden jälkeen yli 30 kiloa, toinen jalkani on vaurioituneen hermoston vuoksi todella heikko ja ilo kaikesta urheilusta on kadonnut. En tunne itseäni minuksi omassa kehossa, koska ajatuksissani minun keho on vahva ja lihaksikas. Kurvikas, mutta kaunis. Viime vuosiin on mahtunut lukuisia epäonnistuneita yrityksiä päästä hyvään kuntoon, mutta yksin en ole siihen kertakaikkiaan pystynyt. Välillä olen saanut personal trainerin tukea matkaan, mutta tämä matka kun on pidempi kuin muutama yhteinen kuntosaliharjoitus. Sen lisäksi onnettomuuden jättämä henkinen trauma ja sen kadonneen liikunnan ilon löytäminen vaatii tapauksessani tavallista ammattitaitoisempaa osaajaa, joka uskoo minuun ja on valmis antamaan kaikkensa.

”Voit muuttaa minun koko elämäni”, uskalsin vihdoin todeta vastaukseksi. Kerroin Lauralle tarinani ja tiesimme molemmat samantien että meidän tie jatkuisi yhdessä vähän tätä ripsihuoltoa pidempään. Itkun ja innostuksen sekaisin fiiliksen lähdin kohti kotia ja sovimme tapaavamme heti ensi viikolla uudestaan.

Tiedättekö kun joskus tuntuu, että universumilla on näppinsä pelissä? 

Tulemme toteuttamaan tämän vuoden yhteisen matkan blogiyhteistyönä. Lauralla on tulossa mahtavia projekteja ensi vuodelle ja moni muukin teistä voi saada hänen apua ja tukea – stay tuned. Voin näin parin kuukauden jälkeen aidosti todeta, että en ole eläessäni tavannut toista yhtä hyväsydämistä ihmistä.

P5111224.jpg

P5111222.jpg

Tulen jakamaan tämän matkan kanssanne niin täällä kuin Instagramissakin seuraavan vuoden aikana niin rehellisesti kuin suinkaan koen pystyväni. Lauran lisäksi (ja kiitos Lauran), on tässä projektissa mukana myös urheiluhieroja, fysioterapeutti ja joogaopettaja.

Kelataan ripsihuollosta tähän päivään. Viimeisen jo melkein kahden kuukauden ajan olemme Lauran kanssa juonineet tarkkoja suunnitelmia ja tavoitteita aina exceleistä kammottaviin alusvaatekuviin itsestäni. Olemme aloittaneet jo kuntosalitreeniä ja ruokavalion parannusta, mutta halusin aloittaa projektin rauhallisesti ihan oman itseni takia. Halusin julkistaa sen vasta kun olemme jo hieman edenneet, jotta varmistuin siitä että oikeasti löysin ihmisen joka on valmis sitoutumaan näin pitkään projektiin kanssani. Ja lisäksi huomasin kokevani häpeää siitä, että te lukijat ehkä jo tiedätte minun yrittäneen tätä aiemmin ja tiedätte minun epäonnistuneeni. Mietin pitkään miten voin kirjoittaa tämän projektin alkamisesta nolaamatta itseäni. Sain onneksi typerät ajatukseni kiinni ja ravistelin ne pois – jos minä uskon itseeni, pystyn mihin vaan. Ja jos minä voin inspiroida edes yhtä ihmistä olemaan rohkeampi, on tämän matkan jakaminen ja ’internetissä itseni häpäiseminen’ sen arvoista.

P5111235.jpg

Tavoitteeni ei ole koskaan olla laiha tai muutenkaan kovin pieni. Olen aina kokenut itseni vähän tavallista isommaksi ja kurvikkaammaksi ja juuri sellaisena olen onnellinen – ei meistä kenenkään tarvitse mahtua tiettyyn standardimuottiin, terveys ja hyvä olo omassa kehossa on kaikkein tärkeimmät mittarit. 

Ensi vuonna ratsastusonnettomuudestani on kulunut 10 vuotta, enkä voi enää piilotella sen varjossa. Minun painonpudotusprojekti tulee jatkumaan yhdessä Lauran kanssa aina ensi vuoden syyskuulle ja ystävyys läpi elämän. Syyskuun grande finale on yhteinen matka Malediiveille. Ensimmäinen suuri tavoite on laihduttaa 30 kiloa siihen päivään mennessä kun täytän ensi vuoden toukokuussa 30 vuotta – thirty before thirty.

Lauran treeni- ja ruokavinkkejä voit seurata hänen Instagramistaan täältä.

30 Comments

 • Reply
  Cariya
  lokakuu 31, 2017 at 9:12 pm

  Tsemppiä Veera. Kyllä sä pystyt siihen. Tosi hyvä kirjoitus.

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  lokakuu 31, 2017 at 9:18 pm

  Tsemppiä tavoitteeseen! Me uskotaan suhun. 🙂

 • Reply
  Marjo
  lokakuu 31, 2017 at 9:56 pm

  Upean koskettava kirjoitus! Tsemppiä tavoitteeseen ja jään mielenkiinnolla seuraamaan matkaasi. You can do it girl 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 1, 2017 at 12:56 am

   Voi kiitos Marjo! 🙂 Tämän aiheen tiimoilta tulossa paljon juttua seuraavan vuoden ajan reissujen ohessa!

 • Reply
  Annika- Tarinoita Maailmalta
  marraskuu 1, 2017 at 3:55 am

  Ihanaa Veera, että uskallat käydä tällaisen henkilökohtaisen prosessin läpi näinkin julkisesti! Ja aina pitää yrittää parastaan, vaikka oliskin jo aiemmin epäonnistunut. Tykkään kovasti sanonnasta ”success isn’t final, failure isn’t fatal – It’s the courage to continue that counts” 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 1, 2017 at 9:40 am

   Vähän jännitti julkaista tämä, mutta uskon että tällaisesta julkisesta tavasta tuleei tselle lisämotivaatiota kun ei koskaan kahvilassa tiedä kuka näkee kun ahmin kanelipullaa haha!

   Ja hei apua toi on upea sanona, voisin tatuoida sen otsaan! <3

 • Reply
  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA
  marraskuu 1, 2017 at 11:28 am

  Olipas koskettava kirjoitus, hyvin harvoin liikutun lukiessani jotain ja mulla kostui ministi silmät tätä lukiessa – tästä oikein huokui sellainen tahdonvoima ja sisu! Tsemppiä tavoitteeseen – you go girl!

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 2, 2017 at 9:47 pm

   Voi kiitos miljoonasti ihanista tsempeistä! <3

 • Reply
  jenna
  marraskuu 1, 2017 at 11:46 am

  Oi, mä ihan itkin! <3 Tsemppiä matkalle, sä pystyt siihen!

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 2, 2017 at 9:48 pm

   Voi kääk! <3 Kiitos ihanasta tsempistä!

 • Reply
  Peggy
  marraskuu 1, 2017 at 3:19 pm

  Tsemppiä tuleville kuukausille, pidän sulle positiivisiä ajatuksia. Itselläni takana nyt -11 kg. Matka on olllut ylä -ja alamäkeä, kun ammattina on ruokabloggaaminen ja reseptien tekeminen asiakkailla. Nyt hieman hiljensin tahtia, pienin askelin kerralla. Minulla nilkoissa ongelmia, joten uimista olen nyt liikuntamuodoksi miettinyt. Iloa ja valoa projektiin, hengessä mukana.

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 2, 2017 at 9:49 pm

   Voi kiitos tuhannesti! Ja onnittelut myös sun hienolle saavutukselle, wow! Ja ymmärrän kyllä nuo työn tuomat haasteet, vaikka itse en ole ruokabloggaaja niin silti bloggaamisene liittyy jotenkin niin paljon eventtejä, matkoja ja ravintolaillallisia niin välillä on mahdoton yrittää syödä terveellisesti, but a little progress goes a long way!

 • Reply
  Elina
  marraskuu 1, 2017 at 8:09 pm

  Paljon tsemppiä<3 Olet upea!

 • Reply
  Veera W.
  marraskuu 2, 2017 at 5:56 am

  Hieno, rohkea kirjoitus.
  Toivotan sinulle hitonmoista tulevaa vuotta, josta löydät kuvailemasi asiat.
  Tsemppiä!

 • Reply
  Hansu
  marraskuu 2, 2017 at 10:02 am

  Kunnianhimoinen tavoite mutta varmasti pystyt siihen, tsemppiä! Ja vaikkei tavoite täyttyisi niin muista että pienikin askel on jo alku, ja isoimman askeleen olet jo ottanut! Kauniita (ja rohkeita!) kuvia muuten 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 2, 2017 at 9:51 pm

   Juurikin näin! Tavoite on aika kunnianhimoinen, mutta tärkeintä on että syntymäpäivänäni olen tullut pitkälle tästä päivästä! 🙂 Ja kiitos kehuista, nämä kuvat tuli otettua keväällä Sydneyssä ja meitin että en missää nimessä julkaise ikinä, ainakaan ilman kovaa photaoshop-käsittelyä! 😀

 • Reply
  Sonja Evita
  marraskuu 2, 2017 at 12:58 pm

  Upea kirjoitus! <3 Olen myös sitä mieltä, että universumilla on sormensa pelissä. Oikeat ihmiset osuvat kohdalle juuri silloin, kun on valmis heidät kohtaamaan. Kohtasit Lauran siksi, että olit itse valmis suureen muutokseen. Ja kun vielä päätit kirjoittaa elämänmuutoksestasi julkisesti ja antaa näin itsestäsi palan muille, aika on todellakin oikea. Oma edellinen matkani tuntui olevan koko ajan ihan mieletöntä johdatusta. Näin ensin unen, joka johdatti minut hyvin mielenkiintoisella tavalla kohteeseen, jonne en ollut ajatellut juuri nyt matkustaa. Lähdin ihan ex tempore viiden viikon reissulle, joka muutti elämäni monella tavalla. Juuri ennen matkaani sain myös valtavan inspiraation aloittaa uusi matkablogi, sillä edellisen kerran bloggasin aktiivisesti vuonna 2009. Matkasin mielettömässä flow-tilassa, jossa vain luotin ja hyppäsin elämän kyytiin ja sain eteeni kaiken, mitä tarvitsin. Mielenkiinnolla jään seuraamaan sinun matkaasi ja toivotan oikein paljon tsemppiä elämänmuutokseen! <3

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 2, 2017 at 10:14 pm

   Voi kiitos Sonja! 🙂 Ja juuri noin, tuntui heti että Laura tuli vastaan juuri oikeaan aikaan ja myös hän on sanonut samaa, autamme toinen toisiamme unelmiemme eteen – tästä tulee upea vuosi! 🙂

   En varmasti aiemmin olisi kehdannut julkaista tällaista postausta vaikka melko rehellisesti sitä jo monen vuoden bloggaamisen jälkeen uskaltaa jakaa itsestään vähän enemmän.

   Ja wow tuo sinun tarina – universumi tuntuu kyllä joskus puuttuvan siihen miten elämämme menee ja vastaamaan siihen mitä olemme valmiita vatsaanottamaan! 🙂

 • Reply
  Unna
  marraskuu 2, 2017 at 5:55 pm

  Paljon tsemppiä, Veera! Olet vahva ja rohkea ja hattua täytyy nostaa, että näin avoimesti käyt tätä läpi. Uskon, että moni saa sun tarinasta vertaistukea ja voimaa omiin elämänmuutoksiin. Eli sä itse saatat muuttaa jonkun koko elämän – muunkin siis kuin omasi :). Etkä ole kyllä tosiaan ainoa, joka näiden asioiden kanssa painii. Mäkin olen monet kerrat aloittanut jos minkälaisen elämäntaparemontin ja laihdutuskuurin, mutta niiden läpivienti on vaan ihan pirun hankalaa yksin. Kiitos siis, että näytät esimerkkiä ja superpaljon energistä oloa sekä tahdonlujuutta uuteen nousuun :)!

  • Reply
   Veera Bianca
   marraskuu 2, 2017 at 10:15 pm

   Kiitos ihana Unna tsempeistä ja kauniista sanoista! <3 Toivottavasti saat blogista inspiraatiota ja ideoita elämäntaparemonttiin! 😉 <3

 • Reply
  Sanna I Siveltimellä
  marraskuu 3, 2017 at 9:41 am

  Hieno kirjoitus ja päätös. Hyvä rohkea sinä <3 Tsemppaan täällä ihan hurjana!

 • Reply
  Kaukokaipuun Nella
  marraskuu 3, 2017 at 3:54 pm

  En epäile sua hetkeekään, U CAN DO IT! <3 Oot mieletön!

 • Reply
  Mimmu
  marraskuu 24, 2017 at 5:21 pm

  Nää on just näitä, et tää oli tarkotettu tapahtuvaksi!
  Ihan huikeeta!!
  Ihanan rohkee kirjotus ja kauniit kuvat!!
  Uskon varmasti että sä saat tavoitettua juuri sen jota haluatkin!! Tsemppiä <3
  Varsinkin kun oot sarvipää horoskoopiltas niinku mä 😉

 • Leave a Reply