Lentoyhtiöt

ETIHAD AIRWAYS DREAMLINER

Alkuvuoden Australian matkallani valitsin vähän monimutkaisen reitin päästäkseni perille; Helsingistä Düsseldorfin ja Abu Dhabin kautta Sydneyhyn. Matka oli pitkä, mutta halusin päästä kertomaan teille Etihad Airwaysistä! Minulla kävi hyvä tuuri Düsseldorfista Abu Dhabiin, sillä lento operoitiin Etihad Airwaysin upouudella B787-9 Dreamlinerilla.

Etihad Airways Dreamliner

Kone sattui olemaan vasta toisella lennollaan matkustajakäytössä, joten se säihkyi vielä uutuuttaan. Dreamlinerin alku oli matkustajakäyttöön otettaessa hieman kivinen, sillä se kärsi paloturvallisuusongelmista. Moni blogin lukija on ollut tästä huolissaan, mutta Dreamlinerin ongelmat on korjattu ja selvitetty, joten moisesta on turha stressata jos Dreamliner sattuu kohdalle!

Boeingin Dreamliner eroaa muista käytössä olevista matkustajakoneista edistyneellä teknologiallaan. Dreamlinerissa ensimmäisenä kiinnitinkin huomiota sen isompiin ikkunoihin, joissa ei roiku perinteistä muoviläppää vaan ikkunaa voi himmentää valonapeilla. Visuaalisena ihmisenä tämä oli tietysti koneessa se tärkein osa edistyksellistä teknologiaa. Dreamlinerissa on myös edeltäjiään huomattavasti parempi ilmanvaihto, jonka pitäisi vähentää mahdollista bakteerien leviämistä. Kehittynyt ilmastointi takaa myös sen, että pahat hajut ei pääse leviämään matkustamossa yhtä helposti.

Turbulenssituskasta (uusi termi, olkaapa hyvät) kärsiville on myös hyviä uutisia! Vaikka Dreamlinerkaan ei seilaa pilvien halki tylsän tasaiseen kyytiin, sen siipien rakenne auttaa konetta kruisailemaan huomattavasti tasaisemmin töyssyisemmälläkin taivaskelillä.

Dreamliner on myös viihtyisä. Tilaa economyssä on yhtä vähän kuin missä tahansa muussakin sillipurkissa, mutta koneen tunnelmallinen LED-valaistus jonka väriä muutetaan lennon aikana – tekee ihme ja kumma lentämisestä mukavampaa.

IMG_1190.jpg

Economyluokan ruokatarjoilu

Lennon alussa kaikille matkustajille jaettiin menu-kortit, joista näkee lennon tulevan ruokatarjoilun. Lennon alussa tarjoiltiin lounas, johon kuului kaksi vaihtoehtoa. Olin tilannut lennolle vegaaniruoan, joka osoittautui tähänastisen economy-luokassa lentämisen herkullisimmaksi. Vegaaniruokien etuna on myös se, että jälkiruokana saa lähes poikkeuksetta hedelmiä eikä mitään kuvottavia kuivia kakkuja! Lisäpisteet myös soijamaidolle, sitä ei ole näkynyt muilla lentoyhtiöillä (ja usein kuljenkin minimaito mukanani). Ennen laskeutumista oli myös kahvitarjoilu ja pieni välipala.

IMG_6216.jpgiIMG_6212.jpgIMG_6205.jpg

Lentäisinkö Etihadin Dreamlinerilla uudelleen?

Kyllä! Etihadin palvelu on maailman huippuluokkaa, ruoka herkullista ja Dreamlinerin kyydissä kelpaa matkustaa. Odotin kuitenkin, että matkustamo olisi ollut edes hieman tavallista tilavampi, mutta totuus oli ennemminkin päinvastainen.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  ulla50
  September 10, 2015 at 10:29 pm

  Voi tää oli ihan huippu ajoitus! Just tänään puhuttiin Porvoossa Etihadista ja toisekseen itse pääsen lentämään ekaa kertaa (Norskin) Dreamlinerilla viiden viikon päästä Losiin! Hyvälle näyttää vaikkakaan tilaa ei sitten ole enempää kuin on totuttukaan. Mää haluaisin päästä lentämään Emiratesilla, onko sulla siitä arvostelua? 🙂

  • Reply
   Veera Bianca
   September 12, 2015 at 10:32 am

   Ai puhuitte, hihii. Mutta Dreamlinerillä lentäminen on mukavaa, myös Norskilla 🙂 Ei ole Emiratesista arvostelua, mutta laitetaan tilaukseen 😉

 • Reply
  laura / to travel is to live
  September 12, 2015 at 9:38 am

  Me lennettiin Jetstarin Dreamlinerilla Sydneystä Balille ja noi ikkunat oli hienot ja paljon tyylikkäämmän näköiset! Lento oli kylläkin illalla joten oli muutenkin pimeää niin en päässyt niitä säätämään 😀 Toivottavasti pääsen myös kokeilemaan joku päivä Etihadia!

  • Reply
   Veera Bianca
   September 12, 2015 at 10:31 am

   Haha 😀 Etihad on kokeilemisen arvoinen, mutta ikkunat etusijalle ;D

 • Reply
  EY
  September 12, 2015 at 11:57 am

  “hyvä tuuri Düsseldorfista Helsinkiin, sillä lento operoitiin Etihad Airwaysin upouudella B787-9 Dreamlinerilla.”
  Ehkä kuitenkin Etihadilla Düsseldorfiin ja sieltä Finnairilla Helsinkiin.

  • Reply
   Veera Bianca
   September 17, 2015 at 8:43 pm

   Hupsista, kiireessä kävi kämmi! Kiitos korjauksesta! 🙂

 • Reply
  Sanni
  December 10, 2015 at 8:46 pm

  Tylsyydessäni googlettelin uusia blogeja luettavaksi ja jotain kautta päädyin tähän postaukseen. Mut kiva kuulla että tykkäsit, oon ite Etihadilla töissä 😀 haha terveisiä Abu Dhabista!

  • Reply
   Veera Bianca
   December 13, 2015 at 9:07 pm

   Heh, terveiset Abu Dhabiin! Varmasti mielenkiintoinen paikka olla töissä – tekisin sun duunista itseasiassa mielelläni haastattelun tänne blogiin 🙂

  Leave a Reply

  Airlines

  ETIHAD AIRWAYS DREAMLINER

  As an avgeek, I often choose my routes in order to test new airlines or aircrafts. So meanwhile you can get to Sydney from Helsinki via Hong Kong in 20 hours – I decided to go with Helsinki – Dusseldorf – Abu Dhabi – Sydney in 36 hours on Etihad Airways Dreamliner.

  Etihad Airways Dreamliner

  The aircraft was only on its second commercial flight, so it was still shining new. The start of Dreamliners wasn’t an easy one as the new aircraft had some fire safety issues. I know some of you have been worried about the issue, but I ensure you this problem is by now fully under control and Dreamliners are safe to fly with.

  Boeing’s Dreamliner differs from its other aircraft by its advanced technology. The first things I noted when stepping into the aircraft was its bigger windows with dimming light buttons instead of a window shield. Dreamliner also has a better air ventilation than most aircrafts, which prevents bacteria from spreading around the flight.

  Good news for those uncomfortable with turbulence; Dreamliner’s wings are structured in a way that makes the aircraft fly around the skies a bit smoother.

  I flew in economy, and didn’t find it much more spacious than any other, but it’s high technology entertainment, moody LED lights and good service made it comfortable.

  IMG_1190.jpg

  Food service in Economy class

  In the beginning of my flight from Dusseldorf to Abu Dhabi, menu cards were given out in the economy in the beginning of the flight. The first meal was lunch, with 2 options. I had ordered myself a vegan meal, which happened to be the tastiest meal onboard I’ve ever had – it even came with soy milk! Before landing, we were served small snacks and coffee.

  IMG_6216.jpgiIMG_6212.jpgIMG_6205.jpg

  Would I fly the Dreamliner again?

  Oh yes! The service and the food on Etihad are perhaps the best I’ve experienced and Dreamliners make a smooth ride in the sky. The only downside was the tiny seats in the economy class.

  You Might Also Like...

  No Comments

  Leave a Reply